Információs oldal a HPV-vírusról

2009. óta feltett kérdések és válaszok a HPV-ről.

A legfrissebb megválaszolt esetek:

Kérdés:

2010-05-04

Kedves Dr!
Ismeri e INDOL3C gyógyszert ami kimondottan Hpv-re lett kifejlesztve?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Nem ismerem. Írna róla pár szót:
hol fejlesztették ki, hol tart a kutatás: fázis hánynál, mi a neve a gyógyszernek, ki forgalmazza?
Köszönettel.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-04

Kedves Doktornõ!
Tavaly szeptember óta P3cytológiám van +Hpv 16,56-os CIN1 eredményem. Megakarnak müteni vele. Szedtem az isoprinosint de P3 változatlanul az eredményem úgy látszik nekem ez a gyógyszer nem segitett.... Felhívtam egy Új orvost aki lápiszt azaz lézeres kezelést ajánl mütét helyett! Sajna döntés képtelen vagyok mert ahány orvos annyi vélemény! Páromnál is kimutatták a virust. Mit tegyek 27éves vagyok nem szültem. Mit tegyek?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A mûtét csak 2 éve fennálló és múlni, javulni nem akaró CIN1 esetében indokolt ugyanazon HPV típus mellett.
Végig szedte a 6 hónapos Isoprinosine kúrát (3X2 tabl/nap 2 hétig majd 2 hét szünet, 6X ismételve)?
Mindenképp óvszeres védekezés ajánlott szexuális aktus közben, ami 100%-os védelmet nem ad sajnos, de véd az ide-odafertõzõdéstõl. Addig, amíg mindketten nem HPV negatívak.
Tehát én még várnék a mûtéttel, fõleg, ha nem protokoll szerint szedte a gyógyszert. Én még adnék egy esélyt a mûtét elkerülésére + óvszer!

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Velem a dokim 3hónapig szedette napi 3X1 szemet.... De sajnos nem változott semmit az eredményem. A lápisz kezeléshez mit szól Ön?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Lápisz vagy lézer? Ez nem ugyanaz?
Mindkettõvel a méhnyak felsõ rétegét semmisítik meg.
Ha nagyon aggódik, akkor csinálják meg a beavatkozást, de a gyógyszert sajnos akkor is kellene protokoll szerint szednie (ahogy leírtam).
3 hónap múlva a lézer után csináltasson egy HPV-tesztet. Ha pozitív, akkor végig kell szedni a 6 hónapot a gyógyszerbõl, ha negatív, akkor befejezheti a terápiát, mert gyógyult.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-04

Kedves Doktornõ!
Láttam a sárga pöttyöt a Budapesti Hpv centrumnál ott hol lehet bejelntkezni ahol szájüregbõl szeretném levetetni a Hpv-t. Ha tudna egy tel számot küldeni megköszönném. Mert amit én hivtam a 0614591500/53360 ott nem kapcsoltak tovább.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Próbálja meg a másik sárga pöttynél lévõ telefonszámnál (30-231-8541). Ez biztos mûködni fog.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-04

Elmúlhat-e idõvel a hpv-fertõzés?
le tudja gyõzni az immunrendszer teljesen a vírust?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

IGEN!

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-04

Tisztelt doktornõ. 3hónappal ezelõtt p3 1796/10 volt az eredményem. 2hónapos isoprimosin kúrát tartottam. ezután jó lett p2 5358/10 az eredményem. orvosom azt mondta nem kell szednem tovább gyógyszert. csak 3 hónap mulva control. biztos hogy jó ez hogy nem 6hónapig szedtem gyógyszert??? Válaszát elõre is köszönöm. Alida


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A citológia javult, ez remek hír. Ettõl még a HPV jelen lehet. Csináltasson egy HPV-tesztet, ha eddig nem tette.
Partnere ugyanaz volt ezen idõ alatt?

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-04

Kedves Doktornõ,
Egy problémával fordulok Önhöz. 18 éves vagyok, 16 hónapja vagyok együtt a velem, egyidõs párommal, mással nem létesítettünk szexuális kapcsolatot. Nem rég apró bõrszínû szemölcsféle jelent meg a péniszén, nem viszket neki és nem is fáj. Olvastam, hogy bizonyos szemölcsök lehetnek a HPV tünetei. Szeretném ha meg tudna nyugtatni, hogy nem feltétlenül annak a jele ez. Magamon nem vettem észre semmilyen tünetet, persze tudom, hogy ez a vírus sokszor tünetmentes. Persze mindenképp orvoshoz fordulunk, de kérem mielõbb válaszoljon! Fontos lenne. Köszönettel egy kétségbeesett lány.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Mindeképp meg kell mutatni ezt az elváltozást egy jó nemigyógyásznak (www.korutiorvosicentrum.hu), mert így nem tudom megmondani, hogy mi lehet ez valójában. Ne essen kétségbe, inkább oldják meg a problémát.
A szemölcsöt okozó HPV-k különben 90%-ban nem okoznak méhnyakrákot (ha ettõl tartana). És Ön nagyon fiatal, jó immunrendszerrel(?).

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-03

Kedves Doktornõ!
9 hete P3 eredményemet követõen terápia, majd kontroll után HPV tipizálást kért a nõgyógyászom. Szeretném megérdeklõdni, hogy a HPV tipizálásnak mennyi idõ alatt készül el az eredménye? Az idõ nem rontó tényezõ a méhnyakrák súlyosbodásában?
Tisztelettel köszönöm válaszát:
B.Anna


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Miért volt P3 lelete? Milyen kezelést kapott? Mert P3-t gyulladás is okozhat, nem feltétlen csak a HPV-fertõzés. Pontosan mi volt még a leletén: ASC-US, LSIL, ASC-H vagy HSIL?
A HPV eredmények kb 10-14nap alatt vannak meg a jelen tudásom szerint.
De ez olyan csekély idõ, ami a méhnakrák kialakulásában nem számít késlekedésnek.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-03

Tisztelt Doktornõ!
A fiamnak 3 évesen voltak elõsször a feneke alatti részen szemölcsök(elég sok), akkor azt mondta rá a bõrgyógyász doktornõ, hogy "uszoda szemölcs, és csipesszel tépjük ki mindet. Egy darabig jó volt, majd az eltelt két évben kétszer újból elõjött egy pár darab azt is sikeresn eltávolítottam. A múlt évben hasonló szerkezetû kinövés lett a lányom hátán, amire a bõrgyógyász nem tudott mit mondani, ill. annyit, amig nem változik ne piszkáljuk. Késõbb ez a kelés kifakadt, majd egy hatalmas faggyú dugó jött ki belõle, egy idõ után a helye nagyon begyulladt, akkor a sebészeten lekezelték, és lelohadt a gyulladás, és most a helyén egy pici" luk" maradt.Egy pár hónapja megint elindult két hasonló kinövés egyik mellette, a másik a vállán. A gyermekorvosunk azt mondta, hogy ezek mind a két gyermekünknél a papilloma vírussal hozhetó összefüggésbe, és majd 10 éves korukban javasolható a védõoltás. Addig viszont ott vannak ezek e kis hólyagok, mi a legjobb amit tehetnék Ön szerint ebben az esetben?
Tisztelettel köszönöm válaszát.


Válasz:


Kedves Anyuka!
Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket az elváltozásokat a HPV okozza a gyermekeinél. Így látatlanban elég nehéz errõl írni.
Érdemes lenne felkeresnie egy bõrgyógyászt, aki ért ezekhez a fertõzésekhez (ha megírja hol lakik, akkor lehet, hogy tudok ajánlani egy kollégát). Az oltást meg bõven ráér beadatni késõbb, 15 éves korban.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Köszönöm gyors reagálását. A tegnapi nap folyamán jártunk bõrgyógyásznál aki nem mondott semmit arra a felvetésre, hogy ez a HPV-vel van összefüggésben. Annyit mondott a lányom hólyagjaira, hogy mentolos fogkrémmel kezeljem.
Megköszönöm, ha tudna valakit ajánlani, aki egy kicsit közelebb visz a megoldáshoz, mi Aszódon élünk.
Tisztelettel köszönöm segítségét.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Anyuka!
Budapesten tudok ajánlani egy magánrendelést (sajnos ennek ára van, de meggyógyítják legalább). A www.korutiorvosicentrum.hu honlapon jelentkezzen be Dr. Asbóth Dórához. És mellette dolgoznak még sokan bõrgyógyászok, tehát konzíliumot is tud kérni.


Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-05-02

Tisztelt Doktornö! 2.5 éve Finnországban élõ Magyar állampolgár vagyok 14 évig bokszoltam és rendesen a versenyek elõtt mindig meg vizsgált a nõ gyógyász és soha semmi el változást nem talált most már nem versenyzem csak edzegetek és igaz 36 éves vagyok még 14 éves koromban voltak gondjaim a vérzésemmel de utána 18 éves koromban rendezödöt.Most kezdödöt novemberben meg decemberben hosszú ideig véreztem de sajnos itt azt mondták nem kell orvos ez még nem vészes a 10 napi vérzés azt szeretném meg kérdezni hogy a rák vizsgálatom a papa St0 lett a Hormonistatus:E és most HPV displazia ezt találták nagyon meg vagyok ijedve sokat olvastam errõl a virusrol és azt irtják hogy aki sokat váltogatja a partnerét azoknál jelentkezik a vírus én a barátommal 6 éve vagyunk együtt és soha semmi gondom nem volt és most meg jött ez a HPV vírus.Az orvosom javasolta a kolposkopia vizsgálatot meg is jött az eredményem 2010 04.20-án R87.6 ASC-US A63.0 HPV POSITIIVINEN ÉS NEM TALÁLTAK DYSPLASIAA-T, a méhem normális és hogy magas riziko kondylloomavirus pozitiv és most nem kell semmi kezelés 1 év mulva egy uj vizsgálat ! Még az ultra hang vizsgáltál észre vett egy 11mm miómát azt mondta nem kell félnem és mind a két pete vezetékem is tiszta és hogy a méhemet is rendben találta a belsõ ultra hanggal vizsgált meg is mutatta a ultra hangos felvételt azt mondta minden normális nálam meg vizsgálta a mellemet a nyirok csomóimat a medence részemet´a honom alatt részeket és a garatomat is minden rendedben volt.Sajnos meg nincsen gyerekem de szeretnék a közel jövõben azt kérdezném hogy ha a papa vizsgálatomon egy kis el változásom van és az orvosom azt mondta hogy nem kell félnem és szülhetek gyereket kérem legyenek kedves válaszolni mert meg írom õszintén nem bízok a Finn orvosokban mert 2 hónapja jártam hogy valaki nézzen már meg mert fájt a hasam és a vérzésem is hosszabb ideig volt meg sajnos januárba kaptam be utalót a nõ gyógyászhoz :-((( és február 9 én voltam a nõ gyógyásznál és február 25 jött meg az eredményem elég el szomorit a hozzá állásuk és el is vagyok nagyon keseredve!!!Most januárban meg februárban márciusban áprilisban rendesen meg jött a vérzésem és normálisan el múlt igaz iszom az Aloe Verat úgy érzem hogy segitet egy kicsit !! Azt kérdezném hogy ez a HPV vírus ez a ASC-US hogyan alakulhat ki és hogy miben akadályoz hat és ez veszélyes e??hisz szeretnék gyermeket Kérem ha tud válaszoljon hisz itt nem kapok fel világosítást és nagyon meg vagyok ijedve!Igaz júliusban megyek haza és szeretném otthon is meg vizsgáltatni magamat mert hallottam és néztem az önök videóján hogy van gyógyszeres kezelés is ami segít!! és azt is olvastam hogy ASC-US Nem tipikus sejtelváltozások, nincs nagy jelentõsége

Kedves doktornö elöre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Mia


Válasz:


Kedves Doktornö!Elõször is köszönöm a gyors és meg nyugtató válaszát!!!Azt szeretném kérdezni hogy önhöz lehet e idõ pontot kérni a vizsgálatokra?Elõre is köszönöm Tisztelettel Mia


Válasz:


Kedves Mia!
Kérem ne aggódjon júliusig!Az ASC-US elváltozás a HPV-fertõzés elsõ jele, a legenyhébb elváltozás. Gyakran magától gyógyul. Ha HPV-teszt mutatta ki a fertõzést, akkor az okozza az ASC-USt, de ha csak a rákszûrés állapította meg, akkor nem is biztos hogy fertõzött.
Ha hazajön, akkor keresse fel Budapesten a II. Nõi Klinikán a HPV-Centrumot (jelentkezzen be 1 hónappal elõtte) és kérjen egy citológiai (Pap) és HPV vizsgálatot egyszerre. Ha még mindig ASC-US (vagy LSIL) lesz a diagnózis, és egy magas rizikójú HPV-t is kimutatnak, akkor javasolt a 6 hónapos immunerõsítõ kúra. A kúra alatt viszont nem ajánlott teherbe esni (írta, hogy babát szeretne hamarosan).
Ha a vérzése rendezõdött, akkor amiatt most nem érdemes izgulni és az Aloe lehet, hogy hatni fog a HPV-fertõzésére is. Tehát lehet, hogy júliusban már szép negatív lelettel mehet vissza Finnországba.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Mia!
Hozzám nem lehet bejeletkezni, én csak a leletek birtokában tanácsot adok. De a budapesti II. Nõi Klinika HPV-Centrumában megvizsgálják majd (HPV-Centrum ablaknál megtalálja).

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Doktornö!!Nagyon szépen köszönöm a válaszát!! Tisztelettel Mia





Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-04-30

kb 20 éve van két szemölcs a nagyajkamon, az egyik 2napja a háromszorosára nõtt és érzékennyé vált. Rózsaszín szinû volt eddig, most fehér folt lett rajta. Nem tudom mi ez, és milyen orvoshoz kell fordulnom vele. Válaszát megköszönöm. egy nagymama


Válasz:


Kedves Nagymama!
Egy bõr- és nemigyógyászt kellene felkeresni, aki ért a szemölcsökhöz.
A HPV-Centrumok ablaknál a kék pöttyök jelölik õket.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-04-29

Tisztelt Doktornõ!
35 éves vagyok, gondom az ,hogy 2009 szeptemberében volt egy LSIL ENYHE HPV-M CINII-CINIII-AL, meg is mûtöttek októberben, conisatio és cuertte volt.Voltam most kontrolon április 2.-án és megint rossz lett a rákszûrés eredménye.Kenet értékelése: kóros, neoplasticus hámelváltozás, LSIL ENYHE HPV JELENLÉT. azt olvastam az egyik váaszában hogyha a HPV-t nem kezelik elõbb-utobb CINII-CINIII lessz ujból. Kérdésen nekem van _valamilyen teendõm?Gyogyszerszedés, vitamin? Kontrolra októberbe kell majd mennem,nem lessz az már késõ? Én eggyüttmûködõ vagyok, de nagyon félek a kiújulástól, ha lehet inkább megelõzném. Várom mielöbbi válaszát. Köszönettel:Andrea


Válasz:


Kedves Andrea!
Örülök, hogy írt, mert valóban az október még messze van. Érdemes lenne egy gyógyszeres kezelést az Ön esetében elkezdeni.
Valószínûleg a HPV a mûtét után is bent maradt a sejtekben.
6 hónapos immunerõsítõ kúra (Isoprinosine tabletta) javasolt, 3X2 tabletta naponta 2 hétig, majd 2 hét szünet. Ezt 6X ismételni. Októberre pont le fog telni a kezelés mire megy kontrollra.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Időpontfoglalás

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:*

Üzenet:

Mennyi





A gombra kattintva kérdezhet orvosunktól! Kérdezek az orvostól!


Tekintse meg információs videónkat a HPV-vírusról!

Az oldalt szerkesztette: Dr. Ragó Zsuzsanna
HPV - Centrum tartalomjegyzék
www.hpvcentrum.hu
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Alapitva: 2009. Szöveg felújitva: 2016.