Információs oldal a HPV-vírusról

2009. óta feltett kérdések és válaszok a HPV-ről.

A legfrissebb megválaszolt esetek:

Kérdés:

2010-07-27

Kedves Doktornõ!

Enyhefokú intraepithelialis laphán lézió. L SIL, p3-as leletem van és Agc-nos igazolódott, Hpv tipizálás folyamatban.Szedjek-e imunerõsítõt? A párom kezén kis barna elváltozások lettek, menjen-e el õs is HPV tipzzálásra??


Elõre is köszönöm szépen válaszát!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!
Amennyiben magas rizikójú HPV-t mutatnak ki Önnél, akkor javasolt a fél éves immunerõsítõ kezelés. A párja pedig mutassa meg a barna kis elváltozásokat egy bõrgyógyásznak. Õ tud ebben segíten (HPV-Centrum ablakra kattintva a kék pöttyök bõrgyógyászokat jelentenek).
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-07-27

Kedves Doktornõ!
Volt 2xP3 cyt HPV16,56,-LSIL-CIN1. Mostani eredményem P2 lett és jövõhéten veszik le a HPV-t azért kell majd fizetnem ha P2 eredményem lett? Meg a következõ lenne a kérdésem a páromnak a Hpv centrumban még 2009-ben levették a hpv-t ami pozítiv lett most is megyünk neki is kellesz fizetni érte?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!
Nõknek P2 citológia mellett, férfiaknak pedig mindig térítéses a HPV-teszt.
Remélem, javasolták Önöknek, hogy óvszerrel védekezzenek, mióta tudják, h HPV pozitívak!
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-07-27

Tisztelt Doktornõ!
Júniusban végeztek rajtam hidegkéses konizációt.Ép szövetben történt a kimetszés:)!
A doktor azt mondta,hogy az elsõ vérzést meg kell várni, utána csinál majd egy citót, és egy hpv tesztet.
Meg is jött rendesen, utána elment az orvoshoz, de egy citót csinált csak, és az eredmény függvényében dönt a továbbiakról.
Ez normális?Mért nem vett le hpv tesztet is?
Párommal elõtte condom nélkül voltunk együtt. Így gondolom õ is hordozó lett, és ha én meg is gyógyultam akkor õ így vissza fertõzhet.Gondolom így mindenképp kell fél évig használni.
Olyan kérdésem lenne még, hogy jövõre szeretnénk babát, a mûtét hatással van/volt erre(milyen következménye lesz a teherbe esésnek,stb.)?
Ön mit tanácsol?Ha jó lesz az eredményem, akkor is fél évig kell a condom, és utána lehet próbálkozni?

Köszönöm válaszát: Szilvia


Válasz:


Kedves Szilvia!
Késes konizáció után inkább 3 hónap múlva érdemes citológiát és HPV-tesztet végezni. Hiába lenne jó a citológiája, attól még lehet bent HPV. Tehát jól látja a dolgokat. Amíg a seb be nem gyógyul (ezt a nõgyógyász látja), addig nem szabad szexuális életet élni és mielõtt elkezdenék, elõtte kell levenni a mintákat. Így lehet csak ellenõrizni, hogy a mûtét mennyire volt sikeres. A párját is meg kell tesztelni, szükség esetén vizsgálni (HPV-Cenrtum ablaknál a kék pöttyök a férfi szûrõ cenrtumok. Óvszer csak akkor lesz szükséges, ha vagy Õ vagy Ön HPV pozitív lesz. Mindaddig javasolt a condom használata, amíg mindketten nem negatívak. Ha Önben még találnak reziduális HPV-t, akkor immunerõsítõt javasolt szednie fél évig (ld itt bal oldalt a protokollt). Így babaprojekt reálisnak tûnik jövõre.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Köszönöm válaszát!

Kérdés:

2010-07-24

Tisztelt Doktornõ!

Lassan két éve zajló folyásom van, csak most derült ki, hogy HPV.A II. p3 leletem után elmentem még egy orvoshoz,mert az elõzõ azt mondta várjak újabb 3 hónapot a HPV tipizálásra, ugyanis csak a rákszûrés után 6 héttel vehetõ le a HPV, mert különben álnegatív eredményt lehet. A másik orvos 3 hét után levette a HPV tipizálásra a mintát. az lenne a kérdésem, hogy mi az igazság.. Szeretnék meggyóygulni és nem 2 év után 3 majd megint 3 hónapokat várni.. Immunerõsítõ tablettát írassak e fel?? Mi a neve??
Köszönettel!!!!!!!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A HPV okozhat hüvelyi, méhnyaki immungyengeséget, ami kóros folyást eredményezhet.
Ki kell deríteni, hogy milyen összetételû jelenleg ez a váladék. Javaslom, hogy itt a honlapon a HPV-Centrum ablakra kattintva válassza ki az egyik kék pöttyöt (nõket is szûrnek), és vizsgáltassa meg magát egy jó nemigyógyásszal. Õk megnézik mikoszkóp alatt a kenetet és célzott kezelést adnak. Közben a P3 leletérõl meg kellene tudni, hogy mi okozta: gyulladás vagy kóros neoplasticus hámelváltozás, akár mindkettõ. A gyulladásnál mi volt még bejelölve? És szerepelt-e a leleten: ASC-US, LSIL, CIN-I, ASC-H vagy HSIL? Ha meglesz a HPV eredmény, akkor kérem, írja meg mindezeket. Utána tudnék javasolni megoldásokat.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-07-23

Tisztelt Doktornõ!

Pécsi, 27 éves, még nem szült nõ vagyok.

HPV tipizálás után kiderült, hogy 16-os genotípusú HPV-m van.
Idén kétszer fagyasztottak méhszájsebem miatt, ami szerencsére majdnem teljesen elmúlt.Sajnos a folyásom nem múlt el, a citológia nem mutatott ki semmilyen eredetû fertõzést,sem baktériumot.Sem a betadine,sem a klion nem használt.(Elég régóta fennáll ez az állapot.)

A nõgyógyászom fagyasztást javasol, ezután pedig egy újabb HPV tesztet csináltatnánk.
Ha ez ismét ezt a típust mutatná ki, fagyasztás után is, akkor konizációt javasol.
Tartok ettõl a beavatkozástól, mivel a késõbbiekben szeretnék majd szülni.

Érdeklõdnék, hogy
1.Milyen veszélyei lehetnek ennek a beavatkozásnak?
2.Hogy zajlik ez a beavatkozás?
3.A méhszáj nem fog megsérülni, ami miatt
nem lehet majd kihordani a terhességet?
Sajnos ettõl tartok leginkább.
4.Ön szerint a gyógyszeres kezelés nem lenne elég?

Sajnos a barátomnál 66 -os
típusú HPV-t találtak, amit szerintem én adtam át neki.

Elnézést ha feltartottam.

Válaszát várva és elõre is megköszönve.

Üdvözlettel:
R.Viktória Pécs


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Csupán HPV-fertõzés miatt nem szoktuk javasolni a mûtétet. Ehhez kell egy ASC-H vagy HSIL citológia eredmény is. Ami miatt ezt mégis felajánlhatja a kezelõorvosa az azért lehet, mert a folyást ezzel igyekszik megoldani.
Kérdéseim: a folyása miatt volt a fagyasztás? Vagy a fagyasztás után alakult ki a folyás? A fagyasztás elõtt milyen volt a citológiai lelete?
Hogyan védekeznek szexuális aktus közben? A fogamzásgátló, a hüvelygyûrû, sõt az óvszer is okozhat folyást.
Ha ezeket kizárta, akkor amit tehet, hogy a 16-os típus mellett végigszed egy 3 vagy 6 hónapos immunerõsítõ kúrát (ha gyógyul a 3. hónap után, akkor abba lehet hagyni a kezelés).
Ha nem tudták ezzel megoldani, és már kínos, akkor lehet, hogy segítene a mûtét.
Amit nem értek, hogy miért gondolja, hogy a 66-ost Ön adta át a párjának? Õ is hozhatta a kapcsolatba. Hisz Önnek jelenleg HPV-16 fertõzése van.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

És válaszaim a kérdéseire:
1.Milyen veszélyei lehetnek ennek a beavatkozásnak?
LOOP konizáció nem jár komoly mellékhatásokkal, a teherbeesési esély nem változik, és a kihordás is csak minimális esetben okozhat a terhesség végén gondot (méhszájgyengeség).
2.Hogy zajlik ez a beavatkozás? a mûtéti beavatkozás kb fél perc, egy elektromos hurokkal kimetszenek egy kis darabot a méhszáj hüvelyi részébõl. Ez 6 hét alatt gyógyul.
3.A méhszáj nem fog megsérülni, ami miatt
nem lehet majd kihordani a terhességet? ld fent
Sajnos ettõl tartok leginkább.
4.Ön szerint a gyógyszeres kezelés nem lenne elég? ld elõzõ válaszom.


Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktornõ!

A fagyasztásaimat méhszájseb miatt végezte el a nõgyógyász,ami el is múlt, ezután derült ki a HPV.
A folyás csak egy dolog, mert ez amióta az eszemet tudom nálam van,hol erõsebb,hol gyengébb, régóta fennáll.
Azt hiszem régen P2-es eredményem volt.
A védekezésrõl: Cypromix gyógyszert szedtem eddig 6 éve, most hagytam abba, a HPV kiderülte után óvszerrel.
Az orvos arra hivatkozik, hogy magas kockázatú, de félek, hogy esetleg a szüléssel (amit 3 éven belül sz6eretnék) kapcsolatban késõbb problémák lehetnek.vannak ilyesféle tapasztalatok?

Üdvözlettel:RV


Válasz:


Kedves Viktória!
Ha a folyása megvan régóta, és mikrobiológiailag negatív a kenete, akkor valószínûleg ez Önnél normális. Hogy több vagy kevesebb, az valószínûleg hormonális, és a ciklussal is összefügghet. A normális folyás természetes egy nõnél, miután szexuálisan érett, sõt van olyan kislány, akinél ez még hamarabb jelentkezik fertõzés nélkül is.
Az Ön esetében nem indokolt a konizáció a méhnyakrák kockázatát tekintve. Ha a kezelõorvosa viszont ezt a folyást a méhnyakból és nem a hüvelybõl látja csorogni, és indokoltnak tartja a sok kezelés hatástalansága után, akkor beszéljék meg a lehetõségeket együtt. A LOOP (elektromos hurok) kimetszésnek a terhességre nézve minimálisak a szövõdményei az eddigi statisztikák szerint.
De ha a folyása nagyon régóta fennáll, és akár normálsinak is vehetõ (ezt csak a vizsgáló orvosa tudja megmondani) akkor nem biztos, hogy ez indokolna egy mûtétet.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-07-23

Tisztelt Doktornõ!

nekem p2es citologiám volt évekig, majd lett egy p2 hpv gyanús, ami után fél év múlva a vizsgálatot megismételve a legutolsó p3 lett hpvt is kimutatva..A Doktor úr eküldött hpv-tipizálásra, amely magaskockázatú 16-os törzset mutatott ki.A HPV centrumban írtak fel nekem 2 doboz immunerõsítõt.Amire oda kell figyelnem, h legalább napi 2 l folyadék bevitele, illetve testi kontaktus óvszerrel. kérdésem, hogy orális szex akkor az kizárt?és nem nyúlhat a férjem hozzám, sem én õ hozzá, csak csók?
A másik kérdésem, férjemet elküldték urológiára, hpv viszgálatra.hogy megtudjuk, neki is van-e.
Holott elõtte két héttel mikor ott voltam a HPV Centrumban, egy másik doktor azt mondta, direkt rákérdeztem, páromnak semmit nem kell csinálnia, felesleges a vizsgálat számára.most akkor mégis kell?
A másik hogy a citológiai eredményem dátuma 05.20. a doktorúr legutóbb a HPV centrumban azt mondta, 3hónappal a vizgsálat eredményétõl számítva kell még egyszer egy citológiai vizsgálatot, illetve hpv-tesztet csinálni kb szept.elején..kérdés:ha én most kezdtem el az immunerõsítõszedését (júl.13),jún.7én csinálták meg a hpv tesztet, azt mondták jun.30án telefonáljak eredményért, júl.12én voltam eredménymegbeszélésen. júl.13-ától szedem az immunerõsítõt.mégis miért csinálnak már szept.elején vizsgálatot?hát 2 hónap alatt nem hiszem h legyõzi a szervezetem a hpvt...hiába tuningolom addig gyümölccsel, zöldséggel, grapefrutimagolajjal stb.akkor utána mi lesz ha szept.ben még mindig p3, hpv16-os törzs?utána akkor még szedhetem a gyógyszert?vagy Ön szerint azt mondják, mûteni kell?
nagyon félek ettõl..fiatal vagyok, 25éves, férjemmel 2 év múlva már szeretnénk próbálkozni kisbabával..nem akarok még mûtétet.gondolom amit kimetszenének az a rész kellene a szülésnél nem?vagy az nem befolyásolná a kihordást?

Válaszát elõre is köszönöm!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A P3 pontosan mit jelent? ASC-US, LSIL, ASC-H vagy HSIL?
Ezt írja meg, kérem!

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Gondoltam, hogy meg tetszik majd kérdezni..de sajnos semmi ilyen nincs a papíromon, csak dátum:05.20., a citológia résznél:P3, Labornál HPV.az orvosom, akit azóta leváltottam, mivel nagyon megbízhatatlan volt, ezt a papírt is úgy adta ki, mármint a p3-as eredménnyel,hogy nekem kellett visszamenni érte..mivel "elfelejtette" kiadni.. majd legközelebbi citológiánál szept.elején remélem az új orovosom már alaposabb lesz..és ki is kérdezem.
Enélkül nem tud nekem a Doktornõ semmit írni?Ha pl alacsony lenne LSIL, akkor elég a féléves immunerõsítés? Ha HSIL lenne, akkor mûtét kellene?


Válasz:


Igen.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!
Nem tudom, hogy elolvassa-e még ezt a levelet, mert úgy látom, hiába válaszolok, a levél nem kerül az elsõ helyekre. Amennyiben tud, kérem keressen telefonon a jövõ héten (aug 23-tól) délután 1-3 óra között, hogy megbeszéljünk minden részletet (06-30-655-8010).
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-06-28

Tisztelt Doktornõ!

Nem kérdezni szeretnék Öntõl, hanem saját gyógyulásom történetét elmondani.

2008-ban tipizáltak nálam 4 HPV-vírust, a teszt után 3 hónappal egy vírus eltûnt, egy újabb lett, HPV-szûrésen, de tiszta cytológiai lelettel. Ekkor 6 hónapos isoprynosin-kúrát kaptam.

2009. decemberében cytológiai leletem is jelezte a HPV-t, illetve HSIL lett az eredményem.

2009. februárjától nõvérem felvette a kapcsolatot egy londoni és egy portugál kutatóorvossal, akik kifejezetten HPV-gyógyítás-kutatással foglalkoznak. Az õ tanácsukra kezdtem el coriolus versicolor gombát szedni. Napi 3g-ot (2x3 tablettát) március elejétõl.

Két héttel ezelõtt voltam rákszûrésen, akkor az orvos azt mondta, hogy mûtétrõl kellene beszélni. (konizáció) Ma telefonáltam az eredményért, és teljesen negatív lett, tiszta, nincs semmi jele sem HVP-nek, sem hámelváltozásnak. Szabad szemmel sem volt látható semmi.

Még 4 hónapot kell szednem ezt a gombát.

Azért írok Önnek, mert nem tudom, hogy Magyarországon az emberi orvosi kutatásoknál ennek a gombafajnak a kutatása hogyan áll. Állatgyógyászati készítményeknél találkoztam ezzel a gombafajjal, ahol azt írják, hogy 2 hónap után már kezd visszahúzódni a rák. Nem értem, hogy itthon ezt miért nem lehet alkalmazni. Gyógyszer az immunerõsítõkön kívül nincs rá, és mint sok embernek, ez nekem sem segített.

Remélem, hogy Önnek jó hírrel tudtam szolgálni, ha esetleg Ön alkalmazná a gyógyításai során ezt a gombát. Én minden esetre nagyon hálás vagyok a nõvéremnek, aki idõt nem kímélve felvette külföldi orvosokkal a kapcsolatot ebben az ügyben.

Üvdözlettel: Elvira, 34 éves nõ.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Elvira és más Érdeklõdõk!
Kis technikai malõr ált be a levelezési programunkban. Megpróbálok 2. nekifutásra is válaszolni :) .
Elkezdtem utána járni ennek a gombának, mert számomra ismeretlen volt eddig. Amit sikerült megtudnom, (de még folytatom a kutatásaim):
a coriolus versicolor szintén nem a vírus ellen hat közvetlenül, hanem az immunrendszerre. Különben nem kellene ilyen hosszan szedni. Terápiás költsége külföldön 120-130 dollár, ami kb 26.000 Ft-ot jelent havonta. Ha ezt 9 hónapon át kell szedni, akkor elég nagy anyagi megterhelés egy embernek/családnak. Jelenleg sehol nincs törzskönyvezve még. Nem találtam róla klinikai publikációt a méhnyakrák megelõzésben a nemzetközi orvosi irodalomban, de Elvirától várom az anyagokat, amiket ígért. A 2 éves nyomonkövetéses statisztikák azt mutatják, hogy a HSIL-ek maguktól is nagy százalékban gyógyulhatnak, és mindössze 1,4 %-uk (!!!!) megy át rákba. Tehát mindenképp van idõ várni. Amiért mégis a konizáció alakult ki ennek az elváltozásnak a gyógyítására, az inkább a diagnosztikai megerõsítés, és az 1-2% nõbeteg megmentése (mert senki sem szeretne az az 1-2% lenni). A mûtéttel szövettani leletet kapunk, ami az igazi, valós eredményt tárja fel számunkra (citológiánal csak kb 70%-os a bizonyosságunk) - mi legyen a teendõ. Ugyanakkor a mûtéttel kimetszik a beteg területet is. LOOP konizáció (kiméletesebb eljárás, minimális késõbbi szövõdménnyel) esetén kb. 33%-ban bent maradhat a vírus. De ekkor már a (reziduális) vírus mennyisége jóval kisebb, mint a mûtét elõtt. Így a saját immunrendszer már hatékonyabban tud ellen küzdeni, sõt ilyenkor mindig fokozzuk az immunrendszert immunerõsítõvel, hogy a 100%-os gyógyulásra törekedjünk.
A HSIL-ek (ASC-US-ok, LSIL-ek) gyógyulási hajlama függ a nõ korától, a szexuális magatartásától, a védekezési módoktól, és elsõsorban az immunrendszerétõl(stressz-lelkiállapot, dohányzás, krónikus betegségek).
A II. Nõi Kilinika HPV-Centrumában a HSIL-es betegeknek elsõsorban a konzervatív kezelést (fél éves immunerõsítést)ajánlják fel, és ha az nem vezet eredményre, vagy egyéb indikációi vannak, akkor jön szóba a konizáció. Így 2008-2010 között nõk 85%-a elkerülte a mûtéti beavatkozást.



Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-06-28

Tisztelt Doktornõ!
Októberben a cyt ereményem P3 LSIL, 3 hónap múlva ismét ugyan ez+ HPV gyanú, majd a tipizálás eredménye 56-os lett. Az orvos mûteni akart, így elmentem egy másikhoz, õ is mûteni akart, de rábeszéltem az Isoprinosinra amit 1 hónapja kezdtem szedni a megfelelõ módon. Közben Dr Dávid Tamás professzor vírus elleni szerét is szedem, ami többek között állítólag a HPV ellen is hatásos és mivel trópusi gyóygnövényekbõl áll, így gondolom akár használhat is. A HPVm kimutatásával egyidõben pattanásosá vált az arcom 2 oldala és nem múlnak el! Ön szerint a HPV összefüggésbe hozható a pattanásaimmal? Azelõtt nagyon szép tiszta bõröm volt!
Kérem mondja el véleményét, hogy jól csinálom-e, meggyógyulhatok-e az általam leírt módon? A bõrömmel kapcsolatosan mi a véleménye? Jó ha akkor megyek újra a nõgyógyászhoz ha beszedtem az összes isoprinosint? Segítségét elõre is köszönöm!
Erzsébet


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

LSIL HPV 56 mellett valóban a fél éves Isoprinosine kúrát javasoljuk elõször, és nem a mûtétet. Az elsõ kontroll lehet 3 hónap múlva, de lehet a gyógyszer beszedése után, azaz a 6. hónapban is.
A pattanásokról nem tudok nyilatkozni, mert nem látom õket. De a pattanás alapja nem valószínû, hogy a HPV-fertõzés lenne. Ebben egy bõrgyógyész-kozmetológus tudná segíteni.
A Dr. Dávid Tamás vírus elleni szerét nem ismerem. Leírná, hogy ez mit tartalmaz és hogy mi a hatásmechanizmusa.
Köszönöm szépen elõre is.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-06-27

Tisztelt Doktor Úr! 39 éves nõ vagyok 2 gyereket szültem.2010.május 14-én volt az utolsó citológia vizsgálatom. Eredménye:P3 nagykiterjedésû metaplasia dysplasia ASCUS.3-4 hó múlva kenet.Nõgyógyász szerint nincs rá gyógyszer. Meg szeretném kérdezni mennyire súlyos az esetem?Várható-e javulás?Mitõl?A Doktor Úr szerint elkerülhetõ a mûtét? A rendelõben az orvos említette és azt hogy nem szedhetek fogamzásgátlót.Felkeressek egy magánrendelést?Javasolja a késõbbiekben a HPV elleni oltást? jelige:aggódó


Válasz:


Kedves Aggódó!
Tudni kellene, hogy mi okozza az ASC-US-t. Gyulladás? És azt mi okozza? Baktérium, gomba, trichomonas, chlamydia stb? Vagy hormonális?
Vagy HPV? Ezeket a jó rákszûrés lelet tartalmazza. Olvassa el figyelmesen, és írja meg mindazt, ami szerepel rajta (beikszelt dolgok, megjegyzések). Ha gyulladás, akkor azt kell kezelni, ha HPV gyanú van, akkor egy HPV-teszt javasolt.
Hormonális okoknál azt kell korrigálni.
HPV oltást csak HPV negatív lelet esetén javasolok, és ha nem monogám párkapcsolatban él ( a partneri monogámia is feltétel).
Sajnos azt kell mondanom, hogy jelenleg egy jó magánrendelésen jobb ellátást kapna, mint az SZTK-ban.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-06-25

Tisztelt Doktornõ!

Március 16-án cytológiai vizsgálatom eredménye P3-as lett, HPV és LSIL miatt április 20-án leep conisationt végeztek rajtam, gyógyszert nem kaptam. 20 éves vagyok, van barátom. Most a háziorvosom felajánlotta nekem a védõoltást kedvezményes áron, de viszont a mûtét óta még nem voltam rákszûrésen, így nincsen semmilyen eredményem, és hpv tesztem sem volt, bizonytalan vagyok, hogy a védõoltást megkaphatom-e és hogy hasznos-e nekem, szerettük volna a barátomnak is megcsináltatni a hpv tesztet, heves megyeiek vagyunk a kórházban azt mondták ilyet nem csinálnak, így nem tudtuk meg, hogy õ fertõzõtt-e. Ön mit javasol?
Segítségét köszönöm.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!
Mi lett a LEEP után a szövettani eredménye? Leírtak épben történt kimetszést?
A mûtét után 6 héttel már indokolt lett volna a HPV-teszt (ingyenes ez esetben), de még most is kérheti. És kell egy rákszûrés eredmény is!
A legközelebbi HPV-Centrum Önökhöz vagy Budapest vagy Debrecen vagy Miskolc (ld a HPV-Centrumok ablak fent). Heves megyében sajnos nem tudok javasolni senkit.
Óvszeres védekezés indokolt, amíg Ön nem HPV-negatív (ekkor kaphat oltást is), és a barátját is meg kell vizsgálni ekkor. Ha mindketten negatívok, akkor el lehet hagyni a condomot. Ilyen fiatalon, a partnerválasztás idõszakában a HPV és minden egyéb szexuálisan terjedõ fertõzés ellen az óvszer ad csak biztonságot (és az sem 100%).
Kérem, írja meg majd az eredményeit! Egészséges életet kívánok!
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2010-06-24

Kedves Doktornõ!
Igértem jelentkezem. 2009.09hónapjától Van 2XP3 cyt Meg Hpv16.56. elmentem lézerkezelésre kb.2hónapja a cyt P2 lett a Hpv még nem jött meg..... Úgy gondolom a lézer kezelés segitett.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!
Örülök, hogy jelentkezett. Sajnos 2 sor alapján nem tudom beazonosítani, így nem tudom kinek írom e levelet, és mik voltak az elõzmények.
De jó hír, hogy a citológiája rendben van. Talán a HPV is negatív lesz.
Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Időpontfoglalás

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:*

Üzenet:

Mennyi





A gombra kattintva kérdezhet orvosunktól! Kérdezek az orvostól!


Tekintse meg információs videónkat a HPV-vírusról!

Az oldalt szerkesztette: Dr. Ragó Zsuzsanna
HPV - Centrum tartalomjegyzék
www.hpvcentrum.hu
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Alapitva: 2009. Szöveg felújitva: 2016.