Információs oldal a HPV-vírusról

2009. óta feltett kérdések és válaszok a HPV-ről.

A legfrissebb megválaszolt esetek:

Kérdés:

2011-09-06

Tisztelt Doktornõ!
11 napja végeztek nálam lopp konizációt minden rendben zajlott nem is véreztem.
Majd a mûtét utáni 6.napon kezdtem vérezni,de nem tudtam eldönteni hogy ez most a mûtét miatt vagy a esetleg a vérzésem mert az is esedékes volt már.Be tudtam annak hogy a vérzésem de azóta még mindig tart talán ez vérzésnek már kicsit hosszú.Nem erõsen de azért vérzek.
Véleményére lennék kíváncsi.Mûtét után lehet hosszabb idejû a menses?Hívjam esetleg az orvosom?Válaszát elõre is köszönöm.
Üdvözlettel:Nina


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Beszéljen a kezelõorvosával, mert valószínûleg meg is kellene vizsgálni.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-09-05

Tisztelt Doktorno.
3 honappal ezelott voltam rakszurésen.A lelet eredménye:koros vagy neoplasticus hamelvaltozas azonosithato,LSIL és HPV 31-es magaskockazatu genotipusa volt kimutatva. Állandoan vissza téro huvely gombam van nem rég szedtem be 10db tablettat amit az orvos irt fel és most megint vissza jott.Miért nem mulik el??A hpv-re az orvos nem irt fel tablettát és azt mondta h menjek vissza 3 honap mulva.Vagyis ebbe a honapba fogok menni.Nagyon félek,mert az orovos azt is mondta h lehet h mutétre kerul sor. A kérdésem az lenne h ez tényleg elmulhat magatol?? és ha mutét lesz akkor mit csinalnak velem??
Elore is koszonom a valaszat.
Monika


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

LSIL-t, HPV 31 mellett nem szoktunk rögtön megoperálni, hanem egy fél éves immunerõsítõ (tabletta) kezelést javaslunk óvszeres védekezéssel, és 3-6 havi kontrollal. Ha a kontrollok során romlik a citológiai eredmény (ASC-H avgy HSIL lesz), akkor kell a konizációt megcsinálni. Ez egy kis mûtét a méhszájon (rövid altatásban), mely eltávolítja a beteg szövetet és egy pontosabb diagnózist is ad, hogy milyen stádiumban van a betegség. A partnert is érdemes tesztelni HPV-re, mert Önt hiába gyógyítják, tõle visszafertõzõdhet.
A gombás fertõzéstõl viszont jó lenne megszabadulni, mert az is rontja az eredményt. Milyen tablettát szedett 10 db-ot? Kliont? Mert az nem gombára van! Hüvelytablettát nem használt?

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktorno.
Eloszor is koszonom a valaszat.
De nekem az orvos nem irt fel immunerositot. Mert azt mondta h lehet h magatol elmulik.A partneremnek hogyan tudjak megvizsgalni hogy van e hpvje?? Hazi orvoshoz kell elmennie?? Elnézést doktorno de a gyogyszer nevét sajnos nem tudom.De tabletta volt.Szexualis egyuttlét soran lehet elkapni??
Koszonom a valaszat
Monika


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Valóban elmúlhat a fertõzés magától fél éven belül. Erre kb 15% az esély. Ha szedi az Isoprinosine tablettát 3x2 tabletta/napi adagban 2 hétig, majd 2 hét szünet, és ezt 6X megismételi, akkor így a gyógyulási esély 40%-ra növekszik. Persze ebben a többszörös HPV-fertõzések is benne vannak, Önnek pedig csak egyszeres, 31-es típusú fertõzése van. Így még magasabb lehet a gyógyulási hajlam. A partnerét bõr- és nemigyógyászok vizsgálhatják meg (ld HPV-Centrumok ablaknál a kék pöttyök). HPV-tipizálásra vesznek mintát nála is, ahogy Önnél történt. A HPV 90-95%-ban szexuális úton terjed.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-09-04

Kedves Doktornõ.Megkaptam a válaszát.citológiai eredménnyel kapcsolatban irtam.Május p2 ascus,Aug P2 Lsil cin 1 hpv.Tenyésztés e-coli.Azóta történt hpv tipizálás és genoid szûrés minden eredmény teljesen negativ.A tenyésztés azt irta hogy még normál flóra sem tenyészett ki.Kérdéseim a következõek:Azt olvastam hogy lsil cin1 csak hpv esetén van.Ezekszerint mégse?A hpv tipizálás biztosan kimutatja ha van Hpv?Hpv nélkül nincs méhnyakrák ez valóban így van?Ezek a leletek az e.colitól is lehettek?A gyulladás is okozhat koilocitózist a sejtképben?nagyon köszönöm válaszát elõre is.Tisztelettel.Ildikó.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

LSIL néha lehet gyulladástól is, de leggyakrabban HPV fertõzés okozza. Koilocitákat is inkább HPV-nél vagy gombás fertõzésnél látunk.
A HPV-tipizálás 95%-ban mûködik, tehát van olyan eset, amikor újra kell végezni a vizsgálatot.
HPV nélkül ma úgy gondoljuk és tapasztaljuk, hogy nincs méhnyakrák.
Az e.colitól kellene megszabadulni (antibiotikum kúra), majd a normál hüvelyflórát helyreállítani (gynoflor-ral). Novemberben újra küldenék vizsgálatra egy méhnyaki mintát HPV-tesztre és citológiára.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-09-04

Tisztelt Doktornõ?
Hogyan lehet az ,hogy 11 éve megmûtöttek hpv 56-os tipusa miatt,konizáció ,és azóta nem volt más partnerem és most pedig fertõzött vagyok a hpv 16-os fajtájával .
A párom nem monogám?:(
Pajzsmirigy autoimmun betegségben szenvedek ,ilyenkor immunerõsítõt lehet e szedni.?
Köszönettel: Elvira
Egyáltalán mit lehet tenni?


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Nem tudom megítélni, hogy monogám-e a párja. És nem tudom, hogy 11 éve milyen labormódszerrel mutatták ki a HPV típusát. A maiak talán megbízhatóbbak.
Autoimmun betegségben nem szívesen ajánlom az immunerõsítõ gyógyszert (Isoprinosine-t), bár, ha egyensúlyban van a betegsége, és a HPV-tõl szeretnénk megszabadulni, akkor szoros ellenõrzések mellett lehet szedni. Az immunológus orvosával kell megbeszélnie.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-09-02

Tisztelt Doktorno!

Mar irtam Onnek egyszer korulbelul 2 honapja mehnyakrak szures leletemmel kapcsolatban.

A reszleteket ujra leirom:
Elso mehnyakrak szures eredmenyem aprilis 29-en:
cyt. adatok: doderlein b., metaplasia,laphamelvaltozasok-lapham, atypusos sejtek ASCUS
papanicolaou: P-3

A szurest juluis 26-an ujra megismeteltem de mar Angliaban. Sajnos az eredmeny reszleteit nem tudom, csak egy levelet kaptam hogy magas kockazatu HPV virus fertozesem van. Egy idopontot is kaptam oktober 3-ara kolposzkopiara.

Kerdesem az lenne nem kockazatos ennyit varni az elso aprilis vegi eredmeny ota mindenfele kezeles nelkul?
NEM KOCKÁZATOS VÁRNI, AZ ASC-US-NÁL NAGYON KICSI AZ ESÉLY RÁKOS MEGBETEGEDÉSRE. RÁADÁSUL NAGY MÉRTÉKBEN GYÓGYUL MAGÁTÓL IS. AZ IMMUNERÕSÍTÕ TERMÉSZETESEN FELGYORSÍTJA A GYÓGYULÁST.

Nem kellene vagy kellett volna mar elkezdenem szedni az immunerosito tablettat, es szamit-e ha a juliusi eredmenyem utan meg oktoberig kell varnom a kovetkezo kolposzkopia vizsgalatra? Tehetek-e valamit addig, hogy segitsek a szervezetemnek a HPV legyozesebe?
JO LENNE, HA HOZZAJUTNA KINT AZ ISOPRINOSINE TABLETTAHOZ (KINT TALAN IMMUNOVIR A NEVE). PROBALJON UTANAS JARNI. 3x2 TABLETTA/NAP AZ ADAGJA, 2 HÉTIG SZEDI, MAJD 2 HÉT SZÜNET. EZT 6X KELL ISMÉTELNI. MI KONTROLL CITOLÓGIÁRA HÍVJUK VISSZA A BETEGET 3-6 HAVONTA, ÉS NEM VESZÜNK MINTÁT A MÉHNYAKBÓL (KOLPÓSZKÓPIA KINT). HA ROMLIK A KENET EREDMÉNYE, ASC-H VAGY HSIL LESZ, AKKOR KISMÛTÉTTEL VESZÜNK MINTÁT, EGYBEN ELTÁVOLÍTJUK A BETEG RÉSZT.

Van-e esely az elrakosodasra az en esetemben?(Ehez lehet, hogy tobb adatot kellett volna megadnom..)
MAGAS RIZIKÓJÚ HPV ESETÉN MINDENKINEK VAN ESÉLYE A RÁKRA, DE NEM 3 HÓNAP VAGY 1 ÉV ALATT! EZÉRT KELL KONTROLLRA JÁRNI. DE A GYÓGYULÁSI HAJLAM SOKKAL NAGYOBB, MINT A BETEGSÉG SÚLYOSBODÁSÁRA VALÓ ESÉLY!

Egy utolso kerdes, mi tortenik ha a kolposzkopia eredmenye nem lesz jo, szukseges lesz-e a mutet vagy eleg a gyogyszeres kezeles.
IGEN, AKKOR MÛTÉT LESZ KINT.

MI ITTHON ELÕBB BIZTOS A KONZERVATÍV KEZELÉST, AZAZ A GYÓGYSZERT ÉS A SZOROS MEGFIGYELÉST ALKALMAZNÁNK. HA AZ NEM JÁR SIKERREL, AKKOR JÖN A MÛTÉT.
A MINTAVÉTEL SEM ANNYIRA FÁJDALMAS, KIS VÉRZÉS LEHET UTÁNA.
A GYÓGYSZERT VISZONT ASC-US ÉS MAGA RIZIKÓJÚ HPV ESETÉN MINDIG JAVASOLJUK, HOGY GYORSÍTSUK A GYÓGYULÁST.


Tudom, hogy szexualis eletet csak ovszerrel elhetek es ezt is tesszuk a parommal. De mi a helyzet az oralis szexxel? (Neki meg folyamatban van a HPV teszt vizsgalat.)
ORÁLIS SZEX-SZEL IS TERJED A HPV.


Angliaban elek, es itt lassan lehet a vizsgalatokkal elobbre jutni, emiatt aggodom egy picit.
NE AGGÓDJON! HPV ESTÉN 1-2 HÓNAP NEM SZÁMÍT, MERT A VÍRUS LASSAN "DOLGOZIK" .
ÜDVÖZLETTEL: DR. RAGÓ ZSUZSANNA


Elnezest a sok kerdesert!
Valaszat elore is koszonom!

Dora


Válasz:


Azt elfelejtettem irni, hogy 29 eves vagyok:).


Válasz:


Tisztelt Doktorno!

Nagyon koszonom reszletes valaszat, megnyugtatott vele. Megprobalom megszerezni az immunerostitot. Ez a weboldal igazan hasznos, nem is tudom hogyan jutottam volna itt ennyi informaciohoz ilyen gyorsan.

Koszonettel:
Dora

Kérdés:

2011-08-31

Tisztelt Dr Nõ!
Egy Kérdéssel szeretnék fordulni önhöz.18 év után új partnerem van.eddig p2 es volt a rákszûrés eredménye.ha partnerem vírus hordozó mennyi idõ elteltével mutatkozik meg a szervezetemben.

köszönettel:JUTKA


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Jutka!
HPV-teszttel 1 hónapon belül is már kimutatható a vírushordozás.
De ez még nem jelenti azt hogy betegség is kialakulna. Annak kialakulása függ az Ön korától, életmódjától, immunrendszerétõl.


Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-08-30

Tisztelt Doktor Nõ/Úr!
Péniszen lévõ condyloma szemölcs esetén gumióvszerrel mennyire biztonságos a szex?
Jelenleg kezelem ecsetelõvel, de igen makacs. Köszönöm válaszát!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Amennyiben a condyloma a condom által fedett helyen van, a partner megfertõzésének van esélye ugyan, de kicsi. Persze, ha rögtön az aktus elején felhúzza, nem csak a végén. Szóval egyáltalán nem szabad érinteni a szemölcsöt kézzel, szájjal stb.
Viszont saját magát a súrlódás miatt elõforduló mikrohámsérülés miatt továbbfertõzheti a condylomaból.
Ha eltûnik a jelenlegi szemölcs, akkor Ön akkor lesz gyógyultnak tekinthetõ, ha 2-3 hónap múlva sem bújnak elõ újabbak. Amennyiben úgy érzi, hogy makacs kis kinövéssel van dolga, úgy szoktunk javasolni egy legalább 3 hónapos immunerõsítõ tabletta kúrát, úgy mint a hölgyeknél.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-08-30

Tisztelt Doktornõ!2010.-ben voltam rákszûrésen ahol az eredményem P:2-es volt.Igaz az orvosom azt mondta méhszájsebem van,körkörösen B zónáig ectopia.Ezt 2011 07-hóban megmûtötte vagyis/Loop conisatiot és abrasiot/végeztek nálam.Ezután visszamentem kontrollra és azt az eredményt kaptam ide leírnám önnek:Dg.I.polypus endometrii inflammatus részleteinek megfelelõ szöveti kép,submucosus leimyoma gyanújával.DG.II.CIN I-nek megfelelõ dysplasiat regeneratív jellegû portiohámban,amelynek az épben való megítélhetetlen a kifejezett hõkárosodás miatt.A portio további részeiben:erosiones vera portionis uteri.Parakeratsis portionis uteri.Infectio viros /HPV/ephitelli portionis uteri.Az erodált hámszakasz alatt haemangiomának megfelelõ szöveti kép,amelynek részletei benne vannak a resectios vonalban.És most csinált az orvosom újabb rákszûrést és azt mondta 1 hónap mulva érdeklõdjek.Illetve majd 3 hónap mulva újabbat csinál és ha az sem jó akkor újabb mûtétet javasol nekem.Azt nem tudom,hogy milyen mûtétet mert félek tõle mert az az igazság,hogy már van egy 6 éves kisfiam de még szeretnénk egy kisbabát hamarosan.de nem tudom,hogy ez javasol-e mûtétet nekem és,hogy még lehet-e gyermekünk ha esetleg mûteni kellene újra.Ebben szeretném a Doktornõ segítségét kérni mert sajnos kicsit tanácstalan vagyok.És szeretném kérdezni,hogy amit leírtam a Doktornõnek ez nagyon súlyos?És egyátalán mit jelentenek ezek?.És elnézést a tavalyi Citológiai eredményemen még annyit,hogy rá volt írva,hogy Reaktív,Gyulladás,Lobellenes ill.NEGATÍV,kóros,hámelváltozás nem azonosítható.Vagy estleg ön szerint más Orvost is fel kellene keresnem?Nagyon szépen köszönöm a segítségét,elõre is.Elnézését kérem és mégegyszer köszönöm segítségét.Tisztelettel:Erika


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Erika!
Mivel a mûtét hõsérülést okozott a sebszéleken (az elektromos kés), így a citológus nem tudta megítélni, hogy csak egészséges vagy még beteg sejtek is maradtak-e bent a méhszájban.
Ezért kell kontrollra mennie. 2 hónapnál gyakrabban viszont nem érdemes, mert a sejtek nem nõnek vissza a mintavétel után. A méhtestben ez a vizsgálat kis polip-szerû gyulladást és egy kis miómát is kimutatott, de lehet, hogy ez olyan kicsi, hogy ultrahanggal nem is látható. Vagy igen, leírták már?
Igazából nincs nagy baj a szövettan alapján, mert még nagyon az elején volt ez a stádium (CIN I) a rákká alakulás folyamatában. A miómát viszont, ha terhes szeretne lenni újra majd nézegetni kellene ultrahanggal. A miómák a terhesség, a beágyazódás létrejöttét akadályozhatják.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktornõ! Nagyonszépen köszönöm a válaszát megtetszett nyugtatni.Nem még ultrahangom nem volt.És még annyit el felejtettem a Kedves Doktornõnek említeni,hogy most kaptam az orvosomtól Lactofeel Hüvelygélt csak sajnos azt nem tudom meddig kell használnom mert egy dobozban 7.db.van nem tudom az elegendõ-e a kezelésre?És ön szerint az jó-e?Mégegyszer köszönöm a segítségét.Tisztelettel:Erika


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A Lactofeel-t lehet naponta egy tubust használni este lefekvés elõtt, 7 napon keresztül azért, hogy a hüvelyflóra helyreálljon. És lehet hetente egyet használni a hüvelyi fertõzések megelõzése céljából. Nem tudom, hogy mi a cél. Valószínûleg az elsõre gondolt az orvosa.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Tisztelt Doktornõ!09.07-én végeztek nálam Hpv szûrést és most azt szeretném öntõl kérdezni,hogy ez ön szerint jó-e?Le írnám önnek az eredményemet:A minta HPV DNS pozitív és magas kockázatú HPV /HR/ tipus -t tartalmaz/mennyiség szerint rendezett sorrendben/Ön szerint ez jó eredmény-e vagy lehet-e ebbõl valamit tudni.Mert én ebben sajnos nagyon tanácstalan vagyok.És annyit mondott az orvosom,hogy jövõ hónapban a menszeszem után egy héttel jelentkezzek újra nála.Lehet,hogy valamilyen újabb vizsgálatot végez?Nagyon szépen köszönöm segítségét,válaszát.Tisztelettel:Erika


Válasz:


Kedves Doktornõ!Még annyit szerettem volna mert ezt még nem írtam le,hogy a HPV genotipus:31 ez volt a leletemen.Köszönöm válaszát.T:Erika

Kérdés:

2011-08-29

Tisztelt Doktornõ! Elkeseredésemben, önökhöz fordulok, mivel, megtaláltam a HPV oldalt.Ezelõtt 6 hónapja voltam rákszûrésen, majd 1 hónap múlva controll, vizsgálat volt, majd 3 hónap mulva megismétlõdött a vizsgálat. Ózdon lakom és az itteni orvosok nem mondanak konkrétumot, sem semmilyen felvilágositást betegségemrõl. Vizsgálatok eredményei::oc:541/11, ASC,ASCUTHPV DNS pozitiv, 68-as magas kockázatútipus. Diadnosis:OCatyoiaHPVpozitivitásSt.post.cystectomiam L.s.Kéram drága Doktornõ segitsen, és küldje el minél hamarább a szakvéleményét, mert sajnos valami okból újra kellett elküldenem,ezt a levelet. Elõre is megköszönöm segitségét.További jó munkát: Katalin!!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Van egy HPV-fertõzése, amit a 68-as magas kockázatú típus okoz, ami egy sejtelváltozást indított el. Így lett ASC-US diagnózisa többek között (gondolom, bár ASCUT szót írt Ön). De itt még komoly betegségrõl nincs szó. Mi ilyen esetben egy fél éves óvszeres védekezést (ha van partnere) és egy tablettás immunerõsítõ kúrát javaslunk, hogy gyorsabban meg tudjon szabadulni a vírustól és a sejtek is normalizálódjanak. 3-6 havonta ellenõrzésre kell járni. Miskolcon van egy HPV-Centrum. Javaslom, hogy keresse fel õket, ha nem nagy gond ez Önnek.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktornõ, 3 hete voltam újjabb controll vizsgálaton .Orvosom azt mondta javult az állapotom, p2-es lett az eredmény!Feltártam neki azt is, hogy szeretnék immunerõsítõ gyógyszert szedni, mivel eléggé gyenge és beteges vagyok, ezenfelül említettem a hpv szûrést is, hogy szeretnék elmenni Miskolcra, mert Ózdon lakom. Orvosom válasza mindezekre "nem"-szó volt. Azt is mondta, ha annyira ragaszkodom hozzá 20.000 forintért megoperál! Hát Ön most válaszával sokat segített, és hálásan köszönöm, hogy következõ szûrési alkalommal mit kell mondanom az orvosnak.Ám bár azóta egy 6,2 cm-es cysta is nõtt a méhem mellé! Továbbra is számítok segítségéére!! Köszönöm drága idejét, és válaszát...Üdvözlettel :Katalin!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Katalin!
Mivel nagyon sûrûn vették le Öntõl a citológiai mintákat, így az utolsó jó eredményben én sajnos nem vagyok annyira biztos. Elnézést, hogy ezt mondom. Javasolnám, hogy várjon most 3 hónapot, majd idõpont kérés után menjen be a miskolci HPV-Centrumba, ahol kérjen egy újabb vizsgálatot (citológia és HPV-teszt, mondja, hogy ASC-US eredménye volt).
Addig is óvszerrel éljen nemi életet, és kezdje el szedni az Isoprinosine gyógyszert 3X2 tabletta/nap adagban 2 hétig, majd 2 hét szünet, ezt ismételje a vizsgálati eredmények megérkezéséig. Ha minden negatív és jó lesz, akkor a gyógyszer szedését abba hagyhatja. Ha nem, akkor tovább kell szednie, összesen 6 hónapig. A gyógyszert a háziorvosa is felírhatja. A méhnyakat mûteni még ne engedje, hisz csak ASC-US elváltozást írtak le. Persze a nyomonkövetés függ a korától is, arról még nem írt.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-08-26

Jó napot kívánok!

Az lenne a kérdésem,hogy tavaly szeptemberben mûtöttek HPV-re.Az orvosom javasolta az oltást is.Igen ám,de a 3-ik oltást terhesen kaptam meg,persze még nem tudtam az állapotomról.Kérdésem az lenne,ez mennyire veszélyes a magzatomra(1 hónapos terhes lehettem).

13 hetes kismama.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Az eddigi tapasztalatok nem mutattak ki többféle vagy súlyosabb károsodást azoknál, akik kaptak vakcinát terhesség alatt azokkal szemben, akik nem kaptak. A vakcina maga ezek alapján nem okoz a babára nézve veszélyt.
Persze a javaslat az, hogy az oltási sorral megvárjuk a terhesség végét, ha a nõ tud már az állapotáról.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2011-08-23

Tisztelt Doktornõ.41éves nõ vagyok.cytológiai eredményem 3 hónapja p2 asc-us {nem meghat okból}és gyulladás.Voltak is és azóta is vannak panaszaim{sárga folyás}Tenyésztés e-coli sok telep,ezt mutatta.kaptam hüvelykúpot,gyógyszert.Most megismételtük a szûrést eredmánye p2 lsil hpv cin1.panaszaim azóta is fennállnak.2000-ben voltam hpv szûrésen az negatív volt.Azóta is ugyanaz a partnerem.Kérdéseim:Ez a cin1 eredmény csak a hpv-tõl lehet vagy esetleg a gyulladástól is?Van olyan hogy nem mutatható ki a vírus?Ma megkaptam az elsõ cervarix oltást,ez akkor is hat ha már esetleg fertõzött vagyok?Doktornõnek mi a véleménye errõl az eredményrõl,romlott a 3 hónappal ezelõttihez képest?nagyon félek a méhnyakráktól.várom válaszát.Köszönöm.Ildikó.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

2010-ben volt HPV-tesztje? (Itt 2000-t írt, ami kicsit elavult lenne már!)
ASC-US lehet gyulladástól (50%), LSIL mögött gyakrabban van már HPV (80-90%).
Amennyiben él anális szexet, azt fel kellene függeszteni (az e.coli fertõzés miatt). És elmenni most is HPV-tesztre, hogy lássuk, mi okozza az LSIL eredményt (HPV vagy gyulladás). A coli okoz folyást, a HPV nem igazán.
Az oltás nem fogja meggyógyítani a jelenlegi fertõzését, csak a jövõbeni infekcióktól védheti majd.
A mostani problémát mindenképp kezelni (vagy HPV-re vagy colira) és kontrollálni kell.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Időpontfoglalás

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:*

Üzenet:

Mennyi





A gombra kattintva kérdezhet orvosunktól! Kérdezek az orvostól!


Tekintse meg információs videónkat a HPV-vírusról!

Az oldalt szerkesztette: Dr. Ragó Zsuzsanna
HPV - Centrum tartalomjegyzék
www.hpvcentrum.hu
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Alapitva: 2009. Szöveg felújitva: 2016.