Információs oldal a HPV-vírusról

2009. óta feltett kérdések és válaszok a HPV-ről.

A legfrissebb megválaszolt esetek:

Kérdés:

2011-10-07

Kedves Dr.Nõ!
Már irtam Önnek többször HPV és rossz cytológia miatt.Akkor is hatásos az ISOPRINOSINE kúta,ha már a HPV bennünk van és nem lehet mûtéttel eltávolitani? Sajnos hiába jó minden eredményem ,ha bennem van a virus,ami a magas kockázatú fajtához tartozik.Válaszát köszönöm: Edit

Kérdés:

2011-10-07

Tisztelt Doktornõ!
Augusztusban voltam rákszûrésen melynek eredménye p3 cin2 HSIL volt.Szeptemberben megismételte az orvos a vizsgálatot, akkor a leleten LSIL HPV gyanú, AGUS, ASC-H mind fel volt tüntetve. Kezelést nem kaptam, mûtétet javasolt. Ezután felkerestem egy másik orvost aki a héten levette újra a kenetet, tegnap hívtak az eredménnyel, hogy p3 és olyan sejteket látnak amiket jobb lenne valóban megmûteni. (konizáció)
Önnek mi a véleménye, megpróbáljak egy gyógyszeres kezelést vagy inkább essek túl a mûtéten? Egyáltalán van e esélye hogy javul a helyzet gyógyszeres kúra után? A laboros hölgy nagyon segítõkész volt, de a véleménye az hogy ez tapasztalatai alapján már nem javulna.
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha a mûtét sikeres, ép kimetszéssel akkor mekkora az esély hogy újra kiújul-e, nagyobb mint azoknál akiknek eddig nem volt kóros leletük?
26 éves vagyok, még nem szültem.
Válaszát elõre is köszönöm!
Üdvözlettel: K

Kérdés:

2011-10-06

Tisztelt Doktornõ!
Idéznék egy már itt megjelent kérdésbõl, melyre Ön csak privátban válaszolt, így sajnos azokat már nem tudtam elolvasni.
Legyen kedves elküldeni a válaszokat ezekre a kérdésekre, mivel sajnos ezzel a problémával küzdök én is.
"1. Ha tünetmentes leszek, ténylegesen fertõzõ maradok-e? Az óvszer használata magától értetõdõ, de kerülnöm kell-e az orális érintkezést, megfertõzhetem-e úgy is jövõbeni páromat (illetve ha õ érne hozzám a szájával)?Lehet-e késõbb óvszer nélkül is együtt lenni? (Még gyerekem sincs.)
2. A családomra veszélyt jelentek-e bármilyen formában? Elkaphatják-e a közös WC-használattól vagy (mosott) törülközõkrõl a betegséget?
3. Érdemes lenne-e végigcsinálom egy fél éves Isoprinosine-kúrát, ahogyan azt a doktornõ javasolja?(Az orvosom nem ajánlja a túl hosszas szedést, azt mondta, károsítja a májat.)Illetve milyen egyéb módon kerülhetném el, hogy mindig kiújuljanak a szemölcsök?
4. Járhatok-e strandra, gyógyfürdõbe, úszni - vagy ezzel másokat is veszélybe sodrok?
5. Ha sikerül tünetmentességet elérnem, korom ellenére érdemes-e, lehet-e még HPV elleni oltást beadatnom a késõbbi fertõzések elkerülése végett (már amelyek ellen véd)?
6. Megbélyegzettnek érzem magam, meg lehet szabadulni ettõl a betegségtõl???"
Válaszát elõre is köszönöm! Egy diáklány

Kérdés:

2011-10-06

Kedves Doktornõ,
azt olvasom , hogy nem elég a nõnél kezelni a HPV-t, a férfit is vizsgálni kell és ha a fertõzés nála is fenn áll , õt is kezelni kell, mert ha csak a nõt kezelik, a férfi bármikor újra felülfertõzheti.
Ugyanakkor azt olvastam, hogy a HPV nem tüntethetõ el a szervezetbõl véglegesen. Jól gondolom, hogy ez egy ördögi kör? Ugyanis hiába vizsgáltatjuk ki magunkat, és kaphatunk kezelést is, védettek már nem leszünk, ugyanúgy újra fertõzhet a párom a kezelés ellenére is. Jól gondolom? Köszönettel: Krisztina

Kérdés:

2011-10-06

Tisztelt Doktornõ!Én már korábban írtam önnek de most volt egy HPV.tesztem aminek az eredménye leírnám ide önnek:A minta HPV DNS pozitív /+/,és magas kockázatú HPV /HR/tipus/oka/t tartalmaz /mennyiség szerint rendezett sorrendben/.HPV genotipus 31.Azt szeretném öntõl kérdezni,hogy ez jó eredmény-e vagy sem?Mert egy hónap mulva újra kell mennem vizsgálatra és félek tõle,hogy valami baj van azért kell mennem újra.KÖszönöm válaszát elõre is.Tisztelettel:Erika

Kérdés:

2011-10-06

Tisztelt doktornõ! Engem minden orvos máshogy kezel! Teljesen kivagyok ettõl már bukva! és már azt veszem észre, hogy itt MIskolcon mindenki csak a pénzre megy!
Elõszõr októberben abbahagytam a fogamzásgátlót! aztán voltam rákszûrésen, akkor már volt méhszájsebem de azzal nem foglakoztak! majd híztam elmentem egy másik dokihoz! aki szerint bezavart a fogamzásgátló, aztán elmentem egy másikhoz aki pcos-t állapított meg, aztán elmentem egy másikhoz aki azt mondta, hogy nincs pcos em, de van hpv-m: 51,16! mostanra belefáradtam! meghíztam, pedig heti hatszor edzem, odafigyelek az étkezésre! hormonkivizsgálásom is volt, állítólag így levan gyengülve az immunrendszerem! szedtem az isoprinosent, nem hatott semmit! nem foglalkoznak itt rendesen velem! és azt sem tudom, hogy most mitévõ legyek. megint keressek másik orvost???? kérem segítsen!
B.T.

Kérdés:

2011-10-05

Tisztelt Doktornõ!

09.21- én írtam Önnek. Legutóbb kérte, hogy írjam meg, hogy mi szerepel a P3 mellett, mert akkor tud válaszolni a conisatio-val kapcsolatban. Most kaptam kézbe a leletemet, a 2 db P3 után (egyik májusban, másik szeptemberben), amin a HPV tipizálás is szerepel (58, tehát high risk) amin ez áll: P3 ASCUS, HPV, ennek kontrollja P3 ASCUS, HPV.
Javaslat : Conisatio + Fr. Abrasio

Az orvos, akihez járok, minden körülmények között a mûtétet javasolta- közben felfüggesztettem a meddõségi kivizsgálást- mert azt is mondták, hogy ezután majd várni kell a teherbeeséssel legalább 3 hónapot, de még azután is érdemes védekezni, hogy a férjemmel mind a ketten negatív HPV eredményt tudjunk felmutatni.
Mennyi az esélye annak, hogy ez ennyi idõ alatt eltûnik a szervezetbõl? Ha ez tényleg így van, végigcsinálom, és terveim között szerepel, ha végre negatív lesz a HPV szûrésem, be is oltatom magam, illetve a férjemet is.
Kérem válaszoljon nekem, hogy keressek e másik orvost, vagy mindenképp lépjem meg a conisatio-t? A küret is a mûtét része? Mennyi a gyógyulási idõ? Maradéktalan lesz e a gyógyulás?
Sok helyütt olvasom ezt az isoprinosin kúrát, nekem meg sem próbáltak ilyesmit, azonnal mûtétre küldenek. Indokolt?
Köszönöm szépen a türelmét, és a válaszokat, tisztelettel:

S.B.

Kérdés:

2011-10-05

Tisztelt Doktornõ!

09.21- én írtam Önnek. Legutóbb kérte, hogy írjam meg, hogy mi szerepel a P3 mellett, mert akkor tud válaszolni a conisatio-val kapcsolatban. Most kaptam kézbe a leletemet, a 2 db P3 után (egyik májusban, másik szeptemberben), amin a HPV tipizálás is szerepel (58, tehát high risk) amin ez áll: P3 ASCUS, HPV, ennek kontrollja P3 ASCUS, HPV.
Javaslat : Conisatio + Fr. Abrasio

Az orvos, akihez járok, minden körülmények között a mûtétet javasolta- közben felfüggesztettem a meddõségi kivizsgálást- mert azt is mondták, hogy ezután majd várni kell a teherbeeséssel legalább 3 hónapot, de még azután is érdemes védekezni, hogy a férjemmel mind a ketten negatív HPV eredményt tudjunk felmutatni.
Mennyi az esélye annak, hogy ez ennyi idõ alatt eltûnik a szervezetbõl? Ha ez tényleg így van, végigcsinálom, és terveim között szerepel, ha végre negatív lesz a HPV szûrésem, be is oltatom magam, illetve a férjemet is.
Kérem válaszoljon nekem, hogy keressek e másik orvost, vagy mindenképp lépjem meg a conisatio-t? A küret is a mûtét része? Mennyi a gyógyulási idõ? Maradéktalan lesz e a gyógyulás?
Sok helyütt olvasom ezt az isoprinosin kúrát, nekem meg sem próbáltak ilyesmit, azonnal mûtétre küldenek. Indokolt?
Köszönöm szépen a türelmét, és a válaszokat, tisztelettel:

S.B.

Kérdés:

2011-10-04

Tisztelt Doktornõ!
Már többször írtam önnek.Legutolsó levelem a konizációs mûtétemmel volt kapcsolatos.
Írta a doktornõ hogy a páromat is vizsgáltassuk meg HPV ellen meg is tettük és sajnos nála is kimutatták a 31-t.
Kérdésem lenne hogy ilyenkor mi a teendõ?Õt hogy lehet kezelni?Mindenhol azt olvasom óvszerrel kell védekezni,de mi kisbabát szeretnénk.Akkor hogyan?Nekem most jók az eredményeim.Mûtét elõtt nekem is 31 volt.Most várom az újabb tipizálást az orvos szerint most nem lenne szabad kimutatni.De akkor így a párom vissza tud fertõzni?Tudunk így babát vállalni????
Válaszát elõre is köszönöm.
Üdvözlettel:Nina

Kérdés:

2011-10-03

Tisztelt Doktornõ!

28 éves nõ vagyok, 2009-ben született meg a kisfiam, addig nem volt semmilyen nõgyógyászati problémám, bár folyásom mindig volt, de semmilyen más elváltozás. 2010 szeptemberében HPV gyanú HSIL lett a szûrés eredménye. 2011 februárjában kóros hámelváltozást, HPV CIN1 eredmény állapítottak meg. Ezek után volt még egy vizsgálat, mely szerint HPV16-ra pozitív vagyok. Azóta eltelt fél év, épp most várom a rákszûrés eredményét, az orvosom pedig mûtétet javasol. Most kezdem el a lacto feel hüvelygél használatát. Amit elvileg most 1 héten keresztül alkalmazok majd. Szeretném tudni, mit kell tennem. Kell-e immunerõsítõt szednem, megszabadulhatok-e valaha ettõl a vírustól, vagyis minden megoldódik-e a mûtéttel. Ha a mostani eredmény is pozitív , akkor ténylegesen rákos sejtekrõl van szó? Minden információ érdekel.

Kérdés:

2011-09-30

Kedves Doktornõ!

Cytologiai leleteim eredményei az elmúlt évbõl:

P3, gyulladás, ASC-US, HPV gyanú, sejtszegény, véres, lobos
Kezelés javasolt (Gynophilus).
Kontroll cytologia javasolt 3 hó múlva.

P2, negatív, HPV gyanú
Gyógyszeres kezelés nem szükséges.
Kontroll cytologia javasolt 6 hó múlva.

P2, negatív, DE: reaktív hám, gyulladás. metapl. HPV gyanú.
Kezelés javasolt: Gynophilus.
Kontroll cytologia javasolt 6 hó múlva.

Az együttlét van hogy fájdalmas és elõfordul hogy vérzek is közben. Érdeklõdnék, hogy ez összefügghet-e a fenti eredményekkel? Javasolt-e HPV teszt, ha igen, elegendõ-e a 6 hónapos kontroll alkalmával?
Válaszát nagyon köszönöm!

Időpontfoglalás

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:*

Üzenet:

Mennyi





A gombra kattintva kérdezhet orvosunktól! Kérdezek az orvostól!


Tekintse meg információs videónkat a HPV-vírusról!

Az oldalt szerkesztette: Dr. Ragó Zsuzsanna
HPV - Centrum tartalomjegyzék
www.hpvcentrum.hu
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Alapitva: 2009. Szöveg felújitva: 2016.