Információs oldal a HPV-vírusról

2009. óta feltett kérdések és válaszok a HPV-ről.

A legfrissebb megválaszolt esetek:

Kérdés:

2012-07-21

Kedves Doktornõ!

Idén 2012 áprilisában a rákszûrésem eredménye p3-as lett.2011 júniusában még p2-es volt.Sajnos már akkor is volt HPV fertõzésem,(66 és 18-as)és ez nyilván nem is múlt el.Az orvos javaslata szerint 3 hónap múlva,azaz jövõhéten kell visszamennem újabb citológiai vizsgálatra.nem kaptam semmi immunerõsítõ szert,csak Klion kúpot.Nekem egy partnerem van,akivel nem élek együtt.Õ viszont másokkal is létesít sexuális kapcsolatot,így azóta csak óvszerrel voltunk együtt.(április óta,és elég ritkán) Most olvastam ezt az oldalt és nem vagyok biztos abban,hogy elég lesz ennyi "kezelés" a javuláshoz!!! Talán nekem is kellett volna gyógyszeres immunerõsítés??? Most már elmegyek a vizsgálatra,de nem tudom,hogy érdemes e még mást is tennem? Mi lesz,ha megint p3-as és mûtétet javasolnak ? Netalán megelõzhetõ lett volna,ha immunerõsítõ gyógyszert is kapok? Most mit tegyek? Beszéltem a partneremmel is,akit sikerült megbeszélnem,hogy õ is menjen el HPV tipizálásra,bár nyilván ezek a típusok mutathatók ki nála is...
Kérném mihamarabbi válaszát!
Tisztelettel!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Nagyon sajnálom, hogy késõn tudok csak válaszolni. A levele valahogy elkeveredett a számtalan többi között.
HPV 66 és 18 mellett, ha citológaiai ASC-US, LSIL mutatható ki (P3), akkor szoktuk javasolni az immunerõsítõ kúrát (6 hónap) és az óvszeres védekezést. A partner szûrése is fontos. Bár, ha õ több egyéb szexuális kapcsolattal él, akkor nagy valószínûséggel "osztogatja" a vírust a partnerinek, így az Ön gyógyulása nem feltétlen biztosított. Mi történt azóta Önnel? Milyen vizsgálatai voltak? Milyen eredménnyel? Ez a partnere megvan még? Neki volt HPV-tesztje?
Várom válaszát.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-20

Tisztelt Doktornõ!

30 éves nõ vagyok, még nincs gyermekem.
2011 októberében voltam szûrésen, akkori leletem P2 AGC-NOS, mirigyhámsejtek NOS, szoros cytológiai kontroll 6 hónap után

2012 júniusában voltam ismét szûrésen, akkori leletem P2 Lsil HPV minor, szoros cytológiai kontroll 6 hó után, HPV tipizálás javasolt.
Mivel a HPV gyanúja miatt megijedtem, ezért azonnal kértem a tipizálást is, nem vártam fél évet, amely most érkezett meg és egyetlen típusra pozitív lett, a HPV 16-ra. Semmilyen külsõ szemölcs vagy hasonló tünetem nincs.

Mivel az interneten nem találtam egyértelmû választ, ezért fordulok Önhöz:

Kérdéseim:
1. Lehetséges-e hogy a teszt HPV minor mellett is a HPV tipizálásnál a legmagasabb rizikófaktorú 16-os HPV vírust adja?
Ez csak azt jelenti, hogy a HPV 16 okozza a jelenleg enyhe, egyaltalan nem sulyos elvaltozasokat. Ez egy kezdeti folyamat, mely 90%-ban barmikor meggyogyulhat, de 10%-bansulyosabb betegseg iranyaba is elindulhat. Ezert kell kontrollalni.

Érdemes-e most megismételni a tesztet?
Nem tartom indokoltnak. A partneret viszont tesztelnem.

2. Szükséges-e azonnal megkezdeni az immunerõsítést Isoprinosine-nal?
En javasolnam.

3. Lehetséges-e, hogy a HPV 16 a következõ szûréseknél már nem lesz kimutatható?
Lehetseges. Azert 3-24 honap kellhet hozza (nagy szoras oka a kulonbozo egyeni immunvalaszokban keresendo) . Valakinel tizen evekig is lappanghat, betegseget nem okozva.

Ha nem kimutatható érdemes-e beoltatni magam még ellene?
Igen.

Ha már nem kimutatható, akkor fel lehet-e hagyni az óvszer használatával?
Igen, ha a partner is HPV negativ, kulonben visszakapja.

4. Esetleges Isoprinosine kúra mellett lehet/szabad-e/érdemes-e egyéb vitamonikat - folsav, Omega 3, la pacho tea, grépfuitmag kivonat szedni?
A grapefruit mag sok gyogyszerrel interferal. Ezert azt nem javasolnam. De a folsav OK, Omega 3 OK, a la pacho teat nem ismerem.

5. Segíti-e a folyamatot, ha elhagyom a fogamzásgátló tablettát?
Erre nincsenek vizsgalatok se pro sem contra, de ha ovszert hasznal, akkor kimelheti a szervezetet a muhormonoktol, azt hiszem.


Válaszát elõre is köszönöm!


Válasz:


Nem tudom, hogy ez fontos-e, de a 2012 júniusi leletem P2 HPV kézzel írva mellé írva, hogy minor, a Lsil kocka nincs bepipálva.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Ez nagyon enyhe HPV gyanút jelez csak. Mivel a HPV 16-ot kimutatták, ezért biztos, hogy HPV okozza a sejtelváltozásokat, melyek csak kezdetiek. Nagyon javasolnám az Isoprinosine kúrát a gyors gyógyuláshoz.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-20

Tisztelt Doktornõ!

A Párom bõrgyógyászati rendelésen vett rész, és feltehetõleg HPV-s szemölcsöket találtak a nemiszervén.(Mi mindaddig azt hittük, hogy faggyútúltermelés miatti szemölcsök, mert ezt mondták nekünk egy másik bõrgyógyászaton)Condyloma ecsetelõt kaptunk a szemölcsök kezelésére, és láthatóan visszahúzódtak, tehát bebizonyosodott hogy biztosan HPV fertõzésrõl van szó!
Az lenne e kérdésem, hogy nekem ilyenkor milyen szûrõvizsgálatokon kell átesnem, és ezek mennyibe kerülnek(nem magánrendeléseken, hanem kórházakban)!!!
Elõször egy nõgyógyászati rákszûrésen (méhnyak-citológia, hüvely és külsõ nemi szervek áttekintése, szemölcs kutatás). Negatív rákszûrés eredmény mellet a HPV-teszt ára 5.500 Ft. Ha rákszûrése P3, akkor a HPV vizsgálat ingyenes.

Nem utolsó sorban pedig, milyen lehetséges tüneteim lehetnek amiket eddig nem vettem észre, mert én mindezidáig tünetmentes vagyok mert sem szemölcsöt, sem semmilyen elváltozást nem észleltem a hüvelyemen és környékén!
Szemölcs alakulhat ki, vagy a méhnyakon enyhe rák elõtti állapot (ASC-US, LSIL, P3).

És az utolsó kérdésem az lenne, hogy ha diagnosztizálják bennem a HPV vírust, akkor akár rákos is lehetek?
A szemölcsöt legtöbbször alacsony rizikójú, azaz rákot nem okozó vírusok okozzák. De ezt csak a HPV-teszt vizsgálat tudja megmondani. Amennyiben magas rizikójú HPV-t mutatnának ki Önben, akkor kontroll vizsgálatokra kell majd járnia,illetve kezelést fog kapni.


Válaszát elõre is nagyon köszönöm!

Kérdés:

2012-07-19

Tisztelt doktornõ!

30éves vagyok. 2.gyerekemet szültem császárral 8hete. A 6hetes kontrollon rákszûrést is csináltak, melynek eredménye P2 és odairták, hogy HPV susp. Mit jelent ez? Van-e valami teendõ? Eddigi rákszûréseim P2-es voltak. Partnerem állandó.Érdemes õt is megvizsgálni? A terhesség alatt többször gombás fertõzésem volt, bár nem tudom ez jelent-e valamit. A doktorom szerint fél év múlva elég egy újabb rákszûrés. Várom válaszát! Köszönettel: Egy aggódó anya


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Kedves Aggódó Anya!
Elnézést a megkésett válaszért...
Szerintem is elég fél év múlva visszamenni rákszûrésre.
Ekkor kérni kellene egy HPV-tesztet is, hogy a gomba vagy HPV dilemmát megoldjuk. Sokszor a gombás fertõzés HPV gyanút utánoz. A kisebb gombás fertõzések pedig sokszor tünetmentesek, csak rákszûrés alakalmával derülnek ki. terhességben ez ráadásul gyakori a hormonális változások miatt. Gomba elleni kezelést lehet indítani most ha valóban gombáról van szó, hogy a visszatérõ gyulladásokat megszüntessük.
A partnerét csak akkor kellene vizsgálni, ha Önnél HPV fertõzés igazolódik.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-18

Kedves Doktornõ!
57 éves vagyok rendszeresen jártam rákszûrésre, mindíg p2-es volt az eredményem. Az idén áprilisban p3 AGC lett a citológiai vizsgálat eredménye, ami után Betadin kúpot kellett használnom. Három hónap múlva a control eredménye p3 AGC NOS szeretném tudni ez mit jelent és mire számíthatok ezután. Elõre is köszönöm válaszát


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Ne haragudjon a késõi válaszért, remélem még tudok segíteni.
Az AGC NOS a méhnyak és/vagy a méh mirigyhám sejtjeinek elváltozása.
Egy rák elõtti állapot indul el a sejtekben, melyeket sokszor nem HPV okoz.
A korát is figyelembe véve ez konizációs (kismûtéti) indikáció, ahol is kivesznek egy szövetdarabot a méhnyakból, illetve mintakaparékot vesznek a méhüregbõl.
A diagnózist és a további teendõket ezután állapítják meg.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-18

Kedves Doktornõ!

Az legutóbbi citológia eredményem p2,HPV. 2 hét múlva kell mennem tipizálásra, hogy kiderítsék melyik HPV vírus ez.
Õszintén szólva nagyon megijedtem mikor az orvos felhívott, ezért is szeretném kérni a segítségét, hogy ilyenkor mi a teendõ? A páromat is megfertõzhetem? Hogyan alakulhatott ki a vírus?

Válaszát köszönöm!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Elnézést a késõi válaszért.
Akkor tudnék segíteni, ha tudnám a HPV tipizálása eredményét.
De P2 esetén olyan nagy baj nem lehet!

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


16os lett a tipizálás eredménye. Azóta szedek gyógyszert (Isoprinosine), naponta 3X2-t. Ma fog elfogyni az 1. doboz.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

A HPV-t mindenki elkaphatja, aki elkezdi a szexuális életet.
Ha eddig Ön nem volt fertõzött, akkor lehet, hogy a mostani párjától kapta el a HPV 16-ot. De ezt csak akkor lehet kimondani, ha ez a kapcsolata az Ön életében az elsõ, vagy elõtte volt egy negatív HPV vizsgálati eredménye.
Én a gyógyszer mellett javasolnám, hogy használjanak óvszert a szexuális aktus során, különben ide-oda pingpongozhatják a vírust. Fél év múlva legyen egy kontroll vizsgálata. Ekkor talán a partnerénél is érdemes lenne a HPV-t megnézni.



Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-17

Tisztelt Doktornõ!

Ebben a hónapban ismét rendesen beszedtem a fogamzásgátlómat és mikor elfogyott a gyógyszerem rendesen menstruáltam!!El is múlt folytattam a gyógyszer szedését és ahogy másnap ismét beszedtem a gyógyszert megjött újra,de csak az nap!!Ez mitõl lehet???Most meg a bal mellem feszes és megnõtt..2tesztet is csináltattam nem mutatott terhességet!!Mi lehet az oka,hogy csak az egyik mellem nõ??Köszönöm


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Elnézést a kései válaszért. De ez a kérdés nem igazán HPV-vel kapcsolatos.
Kérem, beszélje ezt meg a fogamzásgátlót felírt orvosával.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Kérdés:

2012-07-16

Tisztelt Doktornõ!

34 éves férfi vagyok, húgycsõnyílásomban találtam condylomát tavaly augusztusban (azóta óvszert használunk), ezzel fordultam urológushoz. 10 éve monogám kapcsolatban élek, barátnõm hpv-szûrése szerencsére negatív volt.

Elsõ alkalommal egy 3mm-es cond. lett altatásban eltávolítva, mely után 5-6 hónapig tünetmentes voltam. Ekkor 2 doboz isoprinosine-t szedtem. Sajnos újra kiújult, ekkor egy másik urológust kerestem fel (egyéb okok miatt), aki lézerrel távolította el -helyi érzéstelenítésben- a sajnos ugyanoda visszanövõ szemölcsöt, ami után 2 hónapra megint beavatkozásra volt szükség. Ekkor a húgycsõ két részén volt 2db 3mm-es condyloma. Ennek 1 hónapja, sajnos megint szemölcsöm van, az eddigiektõl eltérõ helyen. Jelenleg a 6 hónapos (2 hét 3x2,2 hét szünet) isoprinosine kúrát tartok, illetve napi 4x egiferon géllel kenem az adott területet.

Kérdéseim a következõk:

- tud-e valamilyen hatásosabb kezelést ajánlani, amivel jobban el lehet távolítani a szemölcsöket, illetve olyan orvost, aki ezt gyakorlott révén el tudná végezni? Sajnos a tapasztalt hegesedés miatt az elektromos késes eljárást nem szeretném.
Szerintem csinálja azt most végig, amit elkezdtek. Eltávolítás, Isoprinosine 6 hónapig és Egiferon gél. Jelenleg jobbat még nem találtak ki, sajnos.
Volt olyan betegem, aki hasonlóan sokáig és elkeseredetten küzdött a condylomáival (rengeteg volt neki a hüvelyben, a csiklón(!), anusban), de 1 évi folyamatos eltávolítás és 1 éves Isoprinosine kezelés (2 hetes ciklusokban) után negatív lett. Sajnos ezen idõ alatt kértem, hogy ne éljen nemi életet, mert nemcsak a partnert, de a súrlódások miatt Önmagát is továbbfertõzhette volna. Meggyógyult. Azóta szerelmes. És remélem egészséges is.


-kérésemre az egyik condyloma-t szövettanra küldtük, ahonnan csak az jött vissza, hogy condyloma. Férfiak esetében nem történik vírustörzs-megállapítás; ez egyébként szükséges lenne? Vagy ilyen mintából ez nem lehetséges?
Csak kérésre és pénzért történik meghatározás, és ebbõl a mintából is lehetséges volna.


-van-e lehetõség védõoltásra, van-e ennek veszélye a betegség alatt beadva ill. mikor van értelme ezt beadatni?
Sajnos a jelen fertõzését nem gyógyítaná. Valószínû viszont, hogy a késõbbiek ellen hatékony lenne. 9-26 éves férfiaknak javasolt ma Magyarországon. Személyes kérésre idõsebbeknek is be lehet adni.


Sajnos az 1-2 havonta kiújuló szemölcsök lelkileg eléggé megviselnek, ahogy a pénztárcám sem bírja már ezeket a privát és gyakori beavatkozásokat, ezért kérem segítségét...
Igen, tudom és sajnálom.


Nagyon köszönöm megtisztelõ válaszát!

Üdvözlettel!

Kérdés:

2012-07-16

Tisztelt Dr. Ragó Zsuzsanna

30 éves vagyok. Az elmúlt rákszûrésem során a következõ eredményt kaptam: (PII.; Enyhe fokú intraepithelialis lapham lesio-HPV; KOROS, neoplasticus hamelvaltozas azonosítható).
A nõgyógyászom isoprinosine gyógyszer írt fel, melyet 3 hónapig kell szednem (2 hét+2 hét szünet). A fogínyemen hónapok óta van egy fehéres kinövés, amelynek eddig nem tulajdonítottam jelentõséget. Ha ez egy szemölcs, akkor az immunerõsítõ elegendõ a kezelésére vagy szakorvoshoz kell fordulnom (milyen szakorvoshoz)?
Ha jól tudom, a páromnak is hasonló vizsgálat és kezelés szükséges?

Válaszát elõre is köszönöm!!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Jó lenne tudni, hogy az LSIL-t Önnél mi okozza.
Egy HPV-tesztet nem tartanék fölöslegesnek.
A szájüregét nemigyógyásznak, de még inkább szájsebésznek/fül-orr-gégésznek mutatnám meg. Errõl a fehér elváltozásról is lehet venni HPV-tesztet. Ha HPV pozitív, akkor el kell távolítani, és az Isoprinosine erre is jól fog hatni, és javaslom a partnerét is pénisz és szájüregben tesztelni.
A gyógyszeres kúrát magas rizikójú HPV-fertõzés esetén 6 hónapig javasoljuk.
HPV-szûrõ központokat itt a honlapon a HPV-Centrumok ablaknál találhat.


Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Köszönöm segítségét!

Kérdés:

2012-07-15

Kedves Doktornõ!

A legutóbbi citológiai szûrésem eredménye: ASCUS!
Eredetileg egy kisebb fertõzés miatt mentem, de ha már ott voltam a rendelõben rákszûrést is kértem! A fertõzésemre KLION-D-t kaptam!
6 hónap múlva kell csak kontrolra mennem a diagnózis szerint és javaslják a HPV tipizálást! De ha HPV akkor nem kellene elõbb tenni valamit? A páromat megfertõzhetem, õ menjen orvoshoz? Lehet, hogy nem a vírus más fertõzés okozza ezt a változást?

Válaszát elõre is köszönöm!


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Elõször is. Ha Ön klion kúpot használ, akkor a partnerének is kellene klion tablettát szednie illetve canesten krémet használnia (ez utóbbit a péniszen).
Kúra alatt no alkohol (Klion miatt) és no sex (fertõzés miatt). Utána óvszerrel ajánlom a szexuális együttléteket a kontroll vizsgálatig, azaz kb 3 hónapig. Lehet, hogy ezekkel a kezelésekkel meggyógyulnak.
A kontrollnál kérjen a rákszûrés mellett HPV-tesztet is (ez ASCUS után ez ingyenes).
Ha itt valamilyen pozitív eredmény jön ki, akkor írjon újra és megbeszéljük a teendõket.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktornõ!

Köszönöm válaszát!!!! A partnerem nem szed semmit, így ma mindenképpen felkeressük az orvosát!

Kérdés:

2012-07-15

Kedves Doktornõ!

2010 januárjában, a második gyermekemmel való terhességem elején végzett rákszûrés eredményem candida gyanúját mutatta. Canesten krémet használtam rá. 2010. õszén a szülés utáni 6. héten történt vizsgálat során az orvosom mondta, hogy lát egy kis seb szerût a méhszájamon, de várjuk meg a rákszûrés eredményét. Telefonon beszéltünk, amint megvolt az eredmény, azt mondta minden rendben van, nem mutatott semmit a rákszûrés. Egy év múlva elmentem a következõ rákszûrésre, ezúttal csak helyben az sztk rendelésre. Az ottani orvos is mondta, hogy gyulladást lát a méhszáj körül. A leletemre ezt írta: Kolp: A zónában körkörös ecetsav poz., jód: neg. cervicalisatio, 12 ó-nál enyhe pontozottság. DC levéve.
Egy hét múlva mentem az eredményért, annyit írtak a papíromra: P2 labor, teendõ nincs. Nem kaptam semmit a gyulladásra. Kérdeztem ráérek-e egy év múlva jönni, azt mondta az orvos, hogy igen.
Nincs különösebb tünetem, nincs folyásom, talán néha egy minimális. Néha együttlét közben éreztem fájdalmat a mély behatolásoknál, de nem mindig, ezért ezt betudtam az izgalmi állapot függvényének. 34 éves vagyok, 2 gyermekem van, a másodikat 2010-ben szültem, mindkettõt császárral. (elõször farfekvés miatt, másodszor az orvosom jobbnak látta egy császár után újra így szûlni)
Júniusban felkerestem a Hpv centrumot, nem hagyott nyugodni a dolog, hogy talán van valami gyulladásom, amit nem kezeltek. A rákszûrés mellé kértem hpv tesztet is. Az eredményem LSIL (enyhe), CIN 1 lett, Hpv gyanú, + Candida gyanúja, mindez P2 mellett. A Hpv teszt kimutatta, hogy nincs hpv vírus a szervezetemben, negatív lett. Orvossal nem tudtam beszélni, a portás hölgytõl kaptam meg a papíromat, pedig azt az információt kaptam, amikor majd a leletekért megyek bejelentkezni nem kell, mindig van ott orvos, akivel meg lehet beszélni az eredményt, egyébként péntek délelõtt 11 óra volt. Hiába mondtam, hogy vidékrõl jöttem, nem tudok könnyedén harmadszor is visszajönni... Egy asszisztens, portás (nem tudom) hölgy bevitte a papírjaimat egy orvoshoz, én nem mehettem be, mert nem volt idõpontom, 2 doboz Canesten 100 mg kúpot írtak fel. Érdeklõdnék, hogy a candida okozhatja-e ezt az elváltozást? Tehetek-e mást is az eredményesebb gyógyulásért? A férjemet nem kell kezeltetni? Ha elfogyott az antibiotikum mit tehetek a normális hüvelyflóra visszaállításáért? 3 hónap múlva megyek vissza, annyi idõ alatt reménykedhetek, hogy elmúlik ez a gyulladás, aminek már lassan 2 éve látható jele van? Elnézést a hosszú levélért.
Válaszát elõre is köszönöm.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Sajnálom, hogy nem fogadták a HPV-Centrumban. Bár ide valóban csak idõpontra fogadják a betegeket, mert szeretnénk, ha a betegek nem várnának, és vizsgálatkor megfelelõ mennyiségû idõt töltenének az orvossal.
A leletei alapján azt gondolom, hogy nincs HPV-fertõzése. És ez jó hír :).
A gombás fertõzés is produkálhat hasonló citológiai eredményt.
Lehet méhszájsebe, ami fogékonyabb a fertõzésre és ez valószínû a gomba.
Tehát javaslom, hogy tartson egy 6-7 napos canesten kúpos kúrát. Este kell felhelyezni a kúpot mélyen a hüvelybe, betétet kell a bugyiba tenni a kifolyó váladék felfogására, és a külsõ nemi nyálkahártyákat pedig canesten krémmel érdemes bekenni. Sajnos a kifolyó váladék irritálhatja a külsõ nyálkahártyát, ezért szoktam tanácsolni, hogy ne canestennel, hanem babakrémmel-kenõccsel érdemes védeni ezt a területet.
Ha ezen túl van, akkor jöhet a hüvelyflóra helyreállító kúp-kúra: gynoflorral. Ez is 6-7 nap hasonlóan, mint az elõzõeknél, itt viszont nem kell semmilyen külsõ krémet használni.
Ezen idõ alatt nem tanácsos szexelni (hüvelyit). Ha a férjének nincsenek tünetei (apró vagy kis piros foltok a pénisz bármely részén, akár viszkethetnek is, de nem feltétlen), akkor neki vizsgálat nem szükséges. Viszont nem árthat, hogy amíg Ön canesten kúpozik, õ canesten krémmel keni be a péniszt esténként.
3 hónap múlva a kontroll megmutatja a változásokat. Én itt újra kérnék rákszûrést és HPV-tesztet együtt.
Jelenleg nem érdemes izgulni, bajt nem látok.

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna


Válasz:


Kedves Doktornõ!

Köszönöm a gyors választ!Valamit nem értek: miért kellene 3 hónap múlva újra hpv tesztet csináltatnom a rákszûrés mellett, hiszen ha a mostani teszt negatív, és a partnerem állandó, és neki sincs mással intim kapcsolata, akkor hogy kerülne a képbe a hpv?!
*/Lehetséges teszthiba miatt. LSIL-t ritkán produkál gomba, de lehet, hogy mégis. Ha a 2. HPV is negatív, akkor tutti, hogy Ön nem HPV fertõzött./*
(13 éve vagyunk együtt) Lsil Cin 1, P2 mellett ingyenes volna a teszt? */Sajnos fizetni kell érte. 5500 Ft, maga a teszt. P3 esetén viszont ingyenes, és az LSIL-t oda is lehetne sorolni./*
Illetve azt szeretném még megkérdezni, Ön azt írta: Lehet méhszájsebe, ami fogékonyabb a fertõzésre és ez valószínû a gomba.
Tehát nem maga a gombás fertõzés okozza a sebet, hanem azért lehet gombás fertõzésem, mert amúgy is van egy "sebem" valamitõl(?), ami így érzékenyebb a különbözõ támadókkal szemben? Ezt nem igazán értem. */Igen, én így gondolnám./*
Elnézést az értetlenkedésemért, válaszát elõre is köszönöm.


Válasz:


Kedves Érdeklõdõ!

Azóta volt vizsgálaton? Mi lett az eredménye?

Üdvözlettel: Dr. Ragó Zsuzsanna

Időpontfoglalás

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:*

Üzenet:

Mennyi





A gombra kattintva kérdezhet orvosunktól! Kérdezek az orvostól!


Tekintse meg információs videónkat a HPV-vírusról!

Az oldalt szerkesztette: Dr. Ragó Zsuzsanna
HPV - Centrum tartalomjegyzék
www.hpvcentrum.hu
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Alapitva: 2009. Szöveg felújitva: 2016.